Velkommen til Rett kursvalg! - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 06. jan. 2017
  • 21. mar. 2017

Velkommen til Rett kursvalg!

Søknadsfristen til videregående skole nærmer seg. Tirsdag får vi besøk av over 600 10.-klassinger.

1. mars er det søknadsfrist for inntak til videregående skole og formidling til læreplass. Tirsdag 10. januar får Larvik og Lardals 10.-klassinger en siste mulighet til å oppleve to forskjellige utdanningsprogram før der endelige valget foretas.

Bilde av Bernhard Grøtan– Da vi startet opp Rett kursvalg i 2001 var det ut fra et ønske om å øke rekrutteringen til yrkesfag. For å utjevne den skeive fordelingen mellom søkere til yrkesfaglige og studieforberedende utdanningsprogram ønsket vi at elevene skulle få oppleve et yrkesfag, minnes avdelingsleder Bernhard Grøtan ved elevtjenesten.

Minimalt med feilvalg

I tillegg til å øke rekrutteringen har Rett kursvalg også vært med på minimere antall feilvalg blant ungdomsskoleelevene. Skolebesøkene har blitt en viktig del av rådgivernes karriereveiledning på ungdomsskoletrinnet.

– Muligheten til å besøke videregående skole både i 9. og 10. klasse og bli nærmere kjent med skolens utdanningsprogram, har medvirket til stor grad av riktig kursvalg blant våre elever. I dag har vi nærmest ingen registrerte feilvalg som årsak til avbrudd av utdanning, forteller avdelingslederen.

I dag er den skjeve søkerfordelingen mellom yrkesfag og studieforberedende utdanningsprogram mer eller mindre utjevnet. Det gleder Grøtan.

– 50-50 er en god balanse og akkurat slik det bør være!

Mer informasjon om utdanningsprogram og søknadsprosess finnes på vilbli.no