På jakt etter den første sommerjobben - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 02. mar. 2017
  • 04. apr. 2017

På jakt etter den første sommerjobben

Elevene fikk vist seg fram for 22 arbeidsgivere under sommerjobbmessa på THVS.

– Dette er første året jeg prøver å skaffe meg sommerjobb og jeg syns det er vanskelig, sier Julie Røed Pedersen i 1SSA ærlig.

17-åringen har nettopp snakket med representanter fra klatreparken Høyt & Lavt i Lågendalen – én av totalt 22 arbeidsgivere som stilte på NAVs sommerjobbmesse torsdag.

– Jeg liker å være aktiv, så en jobb på Høyt & Lavt hadde passet meg bra, forteller Julie.

Egne penger

I likhet med klatreparken var flere andre arbeidsgivere, blant annet campingplassene, på utkikk etter sesongarbeidere både under og over 18 år.

– Hovedsaken for meg er å få meg en sommerjobb – det er egentlig ikke så nøye hva slags jobb det blir. Vi må bare gjøre det vi kan for å lære oss hva som skal til for å komme inn i arbeidslivet, sier Helene Jansen i 1MDA

– I tillegg til erfaringen trenger vi selvfølgelig også å tjene egne penger, legger 16-åringen til.

Blid og engasjert

Også Victoria Holm i 1STCØ er i gang med sommerjobbjakten. Sammen med Julie og Helene er hun innstilt på at sommeren 2017 kan bety mye jobb og færre avslappende feriedager.

– Hvis en søker jobb, må en jo være innstilt på å jobbe, sier jentene og håper at følgende strategi vil føre til tommel opp fra potensielle arbeidsgivere:

– En må være blid, engasjert, ha forberedt noen spørsmål klare og prøve å få i gang en god samtale.

Fornøyde arbeidsgivere

Og ut ifra NAVs tilbakemeldinger etter vel gjennomført arrangement, var det mange av elevene som benyttet sjansen til å vise seg fra sin beste side.

– Vi er veldig fornøyde og har fått gode tilbakemeldinger fra arbeidsgiverne. Elevene tok initiativ, var blide, høflige og flinke til å presentere seg, oppsummerer markedskontakt Elin Snedal Christiansen i NAV.

Sunt bondevett

Den oppfatningen deler markedssjef Ole Kristian Hansjordet i Høyt & Lavt.

– I år skal vi ha 15 sesongarbeidere og det er mange potensielle søkere på THVS. Vi trenger folk som kan være med på å gjøre laget vårt bedre, og det er hyggelig for oss å komme ut og se at det er så mye flott ungdom, sier Hansejordet.

Markedssjefen gir elever på sommerjobbjakt følgende råd med på veien:

Om hva som skal til for å komme gjennom nåløyet, røper markedssjefen følgende:

– De må ha glimt i øyet, ta initiativ og være imøtekommende. Og så er det aldri dumt med litt sunt bondevett heller, avslutter Ole Kristian Hansejordet.

Bilde fra sommerjobbmessa 2017

Bilde fra sommerjobbmessa 2017