Påskeinspirert livsglede - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 07. apr. 2017
  • 24. mai. 2017

Påskeinspirert livsglede

Livsgledeelevene på helse- og oppvekstfag står på uke etter uke og skaper Livsglede for eldre i Larvik.

– Det foregår masse aktiviteter hver eneste uke på Furuheim, Yttersølia og Stavern sykehjem og ved Tårngården eldresenter, forteller livsgledekoordinator Randi Palmgren Heimstad.

Den siste tiden har det vært mye fokus på påske, og elevene har invitert til påskeverksteder med mye sang og glede. Sist onsdag var det hyggekveld på Tårngården eldresenter.

Bilde fra påskeverksted– Vi koste oss med quiz, bingo, sang og diktlesing. Alle hadde pyntet seg med flotte hatter og kåring av fineste hatt sto selvsagt også på programmet, sier Heimstad.

– Kveldens høydepunkt var deilig bløtkake med gul marsipan sponset av Bakehuset i Larvik. Og til slutt var det utlodning av flotte blomster sponset av Torstrand Blomster, legger livsgledekoordinatoren til.

Verdifulle bidrag

Det er mange krefter som drar i samme retning for å bidra til økt livsglede for Larviks eldre. Mens Torstrand Blomster bidrar med blomsterglede og Bakehuset med marsipankake, ble bøtekakene fra Meny Øya tatt imot med åpne armer under påskeavslutningen på Yttersølia.

– På Yttersølia har de også flere ganger denne vinteren hatt besøk av en hund til stor glede for beboerne, sier Heimstad, og røper samtidig at det fremdeles gjenstår mye flott på LFE-programmet denne våren.

– Det blir turer Brunlanes rundt for Yttersølia og Furuheim, vi skal besøke Bøkekroa og 27. april møtes barn, unge og eldre til aktivitetsdag med konkurranser og rullatorstafett. 11.mai reiser en gjeng fra Tårngården og Nanset eldresenter på Sverigetur med to Livsgledegrupper, så det er nok av aktiviteter framover, avslutter Randi Palmgren Heimstad.

 Bilde fra Tårngården eldresenter

I mars fikk beboerne på Tårngården eldresenter besøk av barna fra Torstrand barnehage som hadde laget et flott hefte fullt av tegninger som de eldre fikk i gave. Til gjengjeld fikk barna to esker fulle med små figurer og biler av en av beboerne på Tårngården.

Bilde av Livsgledeelever med blomster