Samarbeid for max mat- og livgsglede - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 13. jan. 2017
  • 21. mar. 2017

Ferskt samarbeid ga max mat- og livgsglede

Elevene vartet opp Tårngården-beboere med treretters meny og spaopplevelse.

– Elevene er virkelig dyktige. Vi har blitt så godt tatt imot!

Grethe Johannesen smiler fornøyd mens Emilia Martine Lysnes i 2HEA er i gang med en velgjørende håndpleie. I dag er det beboerne på Tårngården eldresenter som skal vartes opp på THVS, og denne gangen har Livsglede for Eldre-elevene fått kjærkommen bistand.

– Vi har fått nydelig mat i restauranten, forteller Johannesen.

Spennende

Få timer tidligere på dagen var det hektisk aktivitet på kjøkkenet på restaurant- og matfag. Ingenting skal være overlatt til tilfeldighetene når restaurantdørene åpner.

– Det er spennende og litt skummelt på samme tid. Jeg føler at vi må prestere enda bedre enn vi pleier, sier Jenny Kristine Bårdseth i 2KSA (bildet under).

Bilde fra forberedelser til Åpen restaurantElevene har tilpasset menyen etter gjestenes behov og skal diske opp med en treretter bestående av laksepaté, karbonade med løk og bløtkake med kaffe til dessert.

– I dag får vi en annen gjestegruppe i restauranten enn vi er vant til og det er god læring for oss, forteller Bjørgulv Grimstvedt på restaurant- og matfag (RM).

God læring

Læreren er strålende fornøyd med initiativet til samarbeidet på tvers av avdelinger på skolen.

– At vi får til slike synergier er helt topp, sier Grimstvedt.

Etter endt matservering var det helsefagarbeiderelevenes tur til å overta stafettpinnen. På helse- og oppvekstfag var praksisrommet gjort om til et «minispa» med dempet belysning og avslappende musikk. På bordet står stetteglass og fatene er fylt med frukt og nøtter.

– Vi tilbyr håndpleie med lakking av negler og nakke- og skuldermassasje. I tillegg måler vi blodtrykk og blodsukker, forteller Yazan Abdulhafiz i 2HEA.

Vellykket samarbeid

Etter å ha vært en del av Livsglede for Eldre-prosjektet på Vg1 var det mange kjente ansikter blant gjestene for helsefagarbeidereleven (bildet under).

Bilde av måling av blodtrykk på helse- og oppvekstfag

– Livsglede for eldre er veldig bra! Det er så hyggelig å se beboerne fra Tårngården igjen!

Også livsgledekoordinator Randi Palmgren Heimstad er strålende fornøyd med resultatet av samarbeidet mellom helse- og oppvekstfag og restaurant- og matfag.

– Vi ble så godt tatt imot i restauranten med flott dekket bord og nydelig mat. Dette ble en meget vellykket dag takket være et nytt samarbeid som vi håper vi kan få til mere av, avslutter Heimstad.


Livsglede for Eldre besøker THVS

Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl