Satser alt på NM-plass - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 13. mar. 2017
  • 24. mai. 2017

Satser alt på NM-plass

Tirsdag kjemper Dex-flex UB om de gjeveste prisene på fylkesmessa for ungdomsbedrifter.

Jentegruppa, som har utviklet et mobildeksel med refleks, har på ingen måte ligget på latsiden etter skolemessa i januar. Den gang sto jentene igjen med tre av tre mulige førsteplasser i kategoriene Beste utstilling, Beste salgs- og servicebedrift og Beste bedrift/idé.

– Tanken vår var å lage noe som både er stilig og øker sikkerheten i mørket. Det hender jo at vi glemmer refleks, men vi glemmer aldri mobilen. Vi skal få refleksen på moten igjen, forteller Amalie Svindal, Emeline Næss, Madelen Roe Antonsen og Sevval Demir.

Tirsdag 14. mars pakker Vg2-elevene sammen mobildeksel og en forbedret stand og setter kursen mot fylkesmessa for ungdomsbedrifter i Buskerud, Telemark og Vestfold. Kun aller siste finpussing gjenstår før jentene i Dex-flex UB og de andre ungdomsbedriftene på THVS er klare til å innta Drammenshallen.

Bilde av Dex-flex UB på skolemessa

– Vi føler at vi er like klare nå som vi var til skolemessa. Nå kommer vi akkurat fra et møte med guttene i TPV UB som deltok i NM i fjor. Det kommer alltid godt med å få litt triks og tips og innspill på hva vi bør si til dommerne.

IA-fokus

På fylkesmessa i Drammenshallen skal det konkurreres i blant annet Beste sosiale entreprenør, Beste utstilling, Beste salgs- og servicebedrift, Beste regnskap, Beste IA-bedrift og Beste Ungdomsbedrift. Førsteplass i de to sistnevnte kategoriene gir automatisk plass i NM på Lillestrøm 4. mai.

– Vi vil til NM! Siden skolemessa har vi hatt mye fokus på både IA (Inkluderende arbeidsliv) og forretningsplan. I tillegg har vi oppgradert standen vår med nytt gulv og lys, forteller jentene og legger til:  

– Resultatene på skolemessa ga oss motivasjon til å ta tak i IA-arbeidet. Nå både motiverer vi hverandre og samarbeider bedre enn vi gjorde tidligere.

Produksjon og utvikling

Premiepengene har også kommet godt med. Til sammen har Dex-flex UB hentet inn 5.000 kroner i premiepenger. Den siste premiesjekken i samlingen sikret jentene seg etter å ha levert den beste presentasjonen på Innovasjonscampen i februar.

– Pengene vi vinner går til produksjon og utvikling. Nå er planen å få et ferdig produkt sånn at vi slipper å bruke tiden på å klistre refleks på dekslene.

I tillegg til Dex-flex UB skal DocuFile UB, Hangin UB, Moped-Hjelp UB, Phonesavers UB, TryggRuss UB og Stretchy UB representere THVS under tirsdagens fylkesmesse i Drammenshallen. Mens seks av åtte ungdomsbedrifter består av elever fra Vg2 studiespesialisering, er Stretchy UB (bildet under) eneste representant fra utdanningsprogrammet service og samferdsel.

Bilde av Stretchy UB fra skolemessa

– Det er mye læring for elevene å være med på fylkesmessen. Alt arbeidet med ungdomsbedrift lærer blant annet elevene å yte service, jobbe sammen, ta initiativ være kreative. Stretchy UB stiller hovedsakelig i kategorien beste utstilling og her tror jeg de har muligheter for å nå langt, sier fagutvikler i entreprenørskap Jarle Aagaard.

Tirsdag ettermiddag faller dommen og som avgjør om det blir NM-plass for noen av årets ungdomsbedrifter fra THVS.