Savner Italia allerede! - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 07. apr. 2017
  • 24. mai. 2017

Savner Italia allerede!

Reiselivsklassen sitter igjen med både kunnskap og minner etter to uker i Salerno.

– Vi har hatt det kjempebra og føler at vi har fått innblikk i den italienske kulturen. Oppholdet har vært lærerikt på mange måter.

Slik oppsummerer Anne-Lene, Benjamin, Cecilie, Camilla, Peter, Marte, Isabella og Emma reiselivsklassens 14 dager lange opphold i den italienske byen Salerno gjennom.

Praksis

Det er gjennom Erasmus+, som er EUs program for utdanning, opplæring, ungdom og idrett, reiselivselevene har fått muligheten til å få et innblikk i det italienske arbeidslivet. Målet med EU-programmet er å legge til rette for mer mobilitet og et bedre europeisk utdanningssystem.

– I tillegg til utflukter til blant annet Napoli, Amalfikysten, Pompeii og Paestum, fikk vi prøve oss i reiselivsbedrifter, forteller elevene.

Bilde fra Salerno

Mens halvparten av klassen var utplassert i et reisebyrå i Salerno, reiste andre halvdelen til praksis på hotellet Holiday Inn i byen Cava.

– På hotellet fikk vi prøve oss på å sette hele reiseopplegget for 30 studenter som skulle på tur. Det var mye jobb og vi møtte på noen utfordringer i forhold til språket. Det er ikke så lett når mange ikke snakker engelsk.

Før avreise fra Norge hadde elevene gjort sine forberedelser med både italienskkurs og presentasjon av Larvik og Norge.

– Vi hadde et ti timers kurs der vi lærte oss noen enkle italienske fraser sånn at vi kunne finne fram, introdusere oss selv og bestille mat. I tillegg lagde vi en presentasjon som vi skulle fremføre på engelsk for de italienske elevene.

Vil tilbake

Innimellom praksis og utflukter har også elevene rukket å gjøre en del skriftlig oppgaver underveis. De har fylt bloggen med tekst og bilder, de har skrevet logg og jobbet med rapport. At turen har gitt mersmak, er ikke elevene i tvil om.

– Vi vil tilbake til Italia! Italienerne er så hyggelige og imøtekommende. Vi savner både temperaturen og kulturen, avslutter reiselivselevene.

Les mer på elevenes reiseblogg

Les mer om Erasmus+