Sikret seg NM-billett - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 14. mar. 2017
  • 24. mai. 2017

Sikret seg NM-billett

Dex-flex UB gikk helt til topps i kategorien Beste IA-bedrift er klare for NM på Lillestrøm 4. mai.

Helt siden de gjorde rent bord under skolemessa for ungdomsbedrifter på THVS, har jentegruppa drømt om NM-plass. For å realisere drømmen har de satset knallhardt på å utmerke seg i arbeidet med Inkluderende Arbeidsliv (IA).

– Etter skolemessa tok vi for alvor tak i IA-arbeidet. Nå både motiverer vi hverandre og samarbeider bedre enn vi gjorde tidligere, fortalte Amalie Svindal, Emeline Næss, Julie Kolstad, Madelen Roe Antonsen og Sevval Demir i forkant av tirsdagens fylkesmesse.

Grundig rapport

Tirsdag fikk jentene betalt for alle arbeidstimene de har lagt ned de siste månedene. I tillegg til seier i kategorien Best IA-bedrift, fikk jentene andreplass i kategorien Beste forretningsplan og tredjeplass i kategoriene Beste utstilling og Beste ungdomsbedrift. Også i kategorien Beste reklamefilm var Dex-flex UB blant de fem nominerte.

En tydelig imponert jury roste jentene ikke bare å ha skrevet en meget grundig rapport, men også for å ha tatt tak i IA-arbeidet internt i bedriften.

– Vi har hatt våre uenigheter, men vi har tatt tak i det sammen og klart å fikse opp i det, forteller jentene fra scenen i Drammenshallen.

Gir resultater

Totalt var åtte ungdomsbedrifter fra THVS representert på tirsdagens fylkesmesse for ungdomsbedrifter. Sammen med Dex-flex UB var DocuFile UB, Hangin UB, MopedHjelp UB, Phonesavers UB, TryggRuss UB, Stretchy UB og Carolines Pizza med å konkurrere om dommernes gunst.

– Dagen har vært utrolig lærerik og spennende! Det er slitsomt å stå på stand, men også veldig gøy. Vi har jobbet masse fram mot denne messa, og det er deilig å se at det gir resultater, oppsummerer Amalie Svindal, Emeline Næss, Madelen Roe Antonsen og Sevval Demir.

Bilde av DocuFile UB

Johan Aares, Wilhelm Støtvig og resten av DocuFile UB tok en imponerende andrepass i kategorien Beste IA-bedrift - kun slått av Dex-flex UB.

Bilde av Mopedhjelp UB

Vi har ingen store ambisjoner om NM-plass, men er først og fremst med for å ha det gøy, få erfaring og oppleve noe helt annerledes, sier Camilla Christiansen og Vetle Andersen i MopedHjelp UB.

Bilde av Hangin UB

Med en sammenleggbar kleshenger i tre håpet Ivar Alexey Zaitzow Mikaelsen, Hans Emil Herregården og Christer Rånes i Hangin UB å markere seg i kategoriene Beste reklamefilm og Beste logo. – Det er mange gode logoer og vanskelig å finne noe som skiller seg ut, sier guttene, som ikke nådde helt til topps denne gangen.

Bilde av Stretchy UB fra fylkesmessa

Jonas Halvorsen og Emir Harbas i Stretchy UB tok en andreplass i kategorien Beste utstilling under skolemessa på THVS, men nådde ikke helt opp på tirsdagens fylkesmesse.

Bilde fra fylkesmessa for ungdomsbedrifter i Drammenshallen

850 elever med sine lærere og over 100 dommere sørget for et yrende liv i Drammenshallen når 188 ungdomsbedrifter skulle kjempe om topplasseringer i totalt 15 kategorier.