Sikter mot beste stand - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 25. jan. 2017
  • 21. mar. 2017

Sikter mot beste stand

Venter hard konkurranse om oppmerksomheten under fredagens skolemesse for ungdomsbedrifter.

Etter effektive økter med forberedelser nærmer den store messedagen seg for elevene bak ungdomsbedriften Stretchy UB. Sammen med 13 andre ungdomsbedrifter fra service og samferdsel, studiespesialisering og arbeidslivstrening har Emir Harbas, Jonas Halvorsen, Caroline Mohebbi, Farah Yeser og Sondre Hetløen jobbet hardt for at alt skal være på plass når juryen inntar THVS.

– Vi har hatt begrenset med tid til å jobbe med ungdomsbedriften, så presset har vært ganske stort for å få alt klart, forteller Emir og Jonas.

Produktet elevene presenterer på fredag er en løsning som skal forhindre at lakenet spretter av madrassen når en rer opp senga.

– Mange irriterer seg over stretchlaken som er «umulig» å legge på. Nå har vi funnet en løsning på det.

Tre kategorier

Fredag skal totalt 14 ungdomsbedrifter konkurrere i kategoriene «Beste utstilling», «Beste bedrift/idé» og «Beste salgs- og servicebedrift».

– Hovedmålet vårt på skolemessa har hele tiden vært å gjennomføre, men vi forsøker å sikte oss inn mot beste stand. Vi skal piffe den skikkelig opp og har tenkt mye på standens utseende og hvordan den skal tiltrekke seg oppmerksomhet, sier Emir og Jonas.

Solide syretester

Fagutvikler i entreprenørskap Jarle Aagaard er ikke i tvil om at fredagens skolmesse vil by på både verdifull læring og ikke minst mange gode produkter og løsninger.

– Elevene på studiespesialisering har gjennomført har gjennomført solide syretester, service og samferdsel-elevene har hatt en flott utvikling og vi har kjempeflinke elever på arbeidslivstrening. Dette kommer til å bli en bra dag, sier Aagaard.

Varierte ideer

Skolemessa blir en viktig test for elevene som sikter seg inn mot fylkesmessa for ungdomsbedrifter i Drammen i mars. En jury bestående av representanter fra næringslivet vil gå grundig til verks når blant annet estetisk uttrykk, salgs- og presentasjonsteknikk, innovasjonsgrad og produktkunnskap skal vurderes.

– Ideene og produktene er varierte og entreprenørskapselevne har jobbet godt med forberedelsene. Skolemessa er elevenes første sjanse til å vise frem sine ideer for et potensielt marked og de ser fram mot en innholdsrik dag hvor de får lært mer om hvordan det er å reklamere og presentere en bedrift og et produkt, sier entreprenørskapslærer studiespesialisering Lena Nordby Jensen.

Også Aagaard trekker fram forberedelsene som er lagt ned i forkant og som verdifull erfaring uavhengig av plasseringer under skolemessa.  

– Arbeidet med ungdomsbedriftene går inn i alle kompetansemål i programfagene våre. Det gir endringskompetanse og trigger kreativitet og løsningsfokus. Det handler om å tilpasse seg mekanismer i dagens samfunn, avslutter Jarle Aagaard.

Bilde av Dex-flexUB

Amalie Svindal, Emeline Næss, Madelen Roe Antonsen, Julie Kolstad og Sevval Demir i Dex-flex UB har utviklet et mobildeksel med refleks. Dekselet vil være til salgs under fredagens skolemesse.