Skal profilere SSØ - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 18. jan. 2017
  • 21. mar. 2017

Skal profilere SSØ

Elevene ønsker å bidra til økt kunnskap under Åpen skole.

1. februar åpner THVS dørene for hele lokalsamfunnet og inviterer til Åpen skole for fjerde året på rad. Elever og ansatte står klare for å vise fram både skolebygg og utdanningsmuligheter for blant annet fremtidige elever, familie, venner, næringsliv, opplæringskontor og andre samarbeidspartnere.

Som en del av forberedelsene har Vg2-elevene i markedsføring og ledelse gitt seg i kast med oppgaven med å profilere fagene på studiespesialisering språk, samfunnsfag og økonomi (SSØ). Og elevene selv er ikke i tvil om at informasjon er viktig.

– Vi må gi de som besøker oss en innsikt i hva som er bra med SSØ og hvilke muligheter som finnes, sier Johan Aares.

1. mars er søknadsfristen til videregående skole og Vg2-elevene håper at ungdomsskoleelever og deres familier er blant de som velger å besøke skolen 1. februar.

– Vi ønsker jo ikke at noen skal velge feil utdanningsprogram og derfor er det viktig at de får så mye informasjon som mulig på forhånd, sier Christer Rånes.

Dele erfaringer

Thor Heyerdahl vgs. tilbyr 10 av 13 utdanningsprogram og under Åpen skole vil både elever og lærere fra alle utdanningsprogram være til stede for å fortelle om skolehverdagen. På SSØ er brikkene i ferd med å falle på plass.

– Vi har lyst til å vise fram reklamesnutter som elevene på avdelingen har laget. I tillegg har vi kommet med forslag om et språkbord for internasjonal engelsk og presentasjon av en ungdomsbedrift, forteller Camilla Tvetene Langerud og legger til:

– En annen idé er å hente inn en tidligere elev som kan fortelle om egne opplevelser. Vi vet at vi iallfall selv hadde syns det var interessant å høre hva de som har gått på THVS tidligere driver med nå.

– Få med foreldrene

Elevene husker selv usikkerheten fra ungdomsskolen når retning på videregående skole skulle velges.

– Det var ikke lett! Og akkurat derfor håper vi på å trekke inn de som er usikre på hva de skal velge. Det kan sikkert også være lurt å ta med foreldrene også, sier Camilla.

For Camilla og resten av elevene fortsetter nå planleggingen fram mot 1. februar. Når dørene åpnes klokka 17.30 garanterer de at SSØ absolutt skal bli lagt merke til.

 

Bilde av invitasjon til Åpen skole