Tilbyr gratis trening etter skoletid - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 20. apr. 2017
  • 31. jul. 2017

Tilbyr gratis trening etter skoletid

Aktiv Larvik utvider tilbudet og starter opp med tirsdagstrening på THVS for ungdom over 16 år.

– Vårt ønske er å kunne gi de unge et lystbetont tilbud som forhåpentligvis gir mer energi og overskudd til både skolearbeid og ellers i hverdagen, forteller Hilde Elisabeth Singstad fra Larvik kommune.

Aktiv Larvik er et gratis lavterskeltilbud for barn og unge. Et «drop-in-tilbud» som ikke krever verken påmelding, månedsavgift eller bindingstid. Tirsdag 25. april klokka 15.45 starter treningen i den store dansesalen på THVS.

– Ikke alle har funnet seg til rette i det organiserte tilbudet i idrettsforeninger. Terskelen for å melde seg inn på et treningssenter kan også være høy for noen, sier Singstad.

Åpen for innspill

Nettopp derfor håper Singstad og instruktør Ellen Hansen at det ferske tilbudet på THVS kan fange opp ungdom på leting etter «sin» treningsform.

– Vi legger opp til en økt bestående av bevegelse/puls, styrke, yoga og avspenning, forteller instruktøren, og skynder seg å legge til:

– Jeg kommer til å være veldig fleksibel og tar imot alle innspill om både aktiviteter og musikk med åpne armer. Det viktigste for oss er å tilrettelegge for at de unge finner en aktivitet som de kan trives med og at de legger til gode vaner som bidrar til at kroppen fungerer i hverdagen. Helsegevinsten er viktig for oss.

God respons

I desember fjor mottok Aktiv Larvik hele 725.000 kroner i prosjektmidler fra Kulturdepartementet. Pengene har gjort det mulig å utvide tilbudet, som før har forbeholdt barn og unge under 16 år, til også å gjelde ungdom og voksne.

– Vi har fått god respons siden oppstarten i 2012 og ser at tilbudet oppleves som meningsfylt for mange. Når vi nå starter opp et samarbeid med THVS, håper vi at elevene vil benytte seg av muligheten til en treningsøkt før de drar hjem på tirsdager, sier Hilde Elisabeth Singstad og Ellen Hansen.

Dermed er det bare å pakke treningsbaggen med behagelige klær, innesko og vannflaske tirsdag morgen. Fra klokka 15.45 står døren til dansesalen i 3. etasje (N322) åpen for alle som ønsker!

Les mer om Aktiv Larvik på Larvik kommunes nettside