Tirsdagstreningen er i gang igjen - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 13. sep. 2017
  • 19. okt. 2017

Tirsdagstreningen er i gang igjen

Aktiv Larvik tilbyr gratis trening etter skoletid for ungdom over 16 år.

Etter en velfortjent sommerferie er Aktiv Larvik tilbake i dansesalen på THVS.

– Vårt ønske er å kunne gi de unge et lystbetont tilbud som forhåpentligvis gir mer energi og overskudd til både skolearbeid og ellers i hverdagen, forteller Hilde Elisabeth Singstad fra Larvik kommune.

Aktiv Larvik er et gratis lavterskeltilbud for barn og unge. Et «drop-in-tilbud» som ikke krever verken påmelding, månedsavgift eller bindingstid. Tirsdag 19. september klokka 15.45 er neste mulighet for treningsglade gutter og jenter.

– Ikke alle har funnet seg til rette i det organiserte tilbudet i idrettsforeninger. Terskelen for å melde seg inn på et treningssenter kan også være høy for noen, sier Singstad.

Mestringsfølelse

Instruktør Ellen Hansen understreker at hun er opptatt av å justere timen etter ungdommenes ønsker å behov.

– De siste gangene før sommerferien jobbet vi i intervaller på ulike stasjoner både med fokus på både styrke, puls og mobilitet. Vi tilpasser øvelsene slik at alle kan delta, forteller instruktøren.

– Det viktigste for oss er å tilrettelegge for at de unge finner en aktivitet som de kan trives med og at de legger til gode vaner som bidrar til at kroppen fungerer i hverdagen. Helsegevinst og mestringsfølelse er viktig for oss, legger hun til.

– Benytt muligheten

I desember 2016 mottok Aktiv Larvik hele 725.000 kroner i prosjektmidler fra Kulturdepartementet. Pengene har gjort det mulig å utvide tilbudet, som før har forbeholdt barn og unge under 16 år, til også å gjelde ungdom og voksne.

– Vi ser at tilbudet oppleves som meningsfylt for mange, og håper at THVS-elevene vil benytte seg av muligheten til en treningsøkt før de drar hjem på tirsdager, sier Hilde Elisabeth Singstad og Ellen Hansen.

Dermed er det bare å pakke treningsbaggen med behagelige klær, innesko og vannflaske tirsdag morgen. Fra klokka 15.45 står døren til dansesalen i 3. etasje (N322) åpen for alle som ønsker!

Les mer om Aktiv Larvik på Larvik kommunes nettside