Utvider tilbudet om karriereveiledning - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 13. sep. 2017
  • 19. okt. 2017

Utvider tilbudet om karriereveiledning

Karriereboksen i 4. etasje er åpen for alle elever hver tirsdag og torsdag.

Det er tirsdag på THVS og rådgiver og karriereveileder Webjørn Lie har åpnet døren til S449. To dager i uka er karriereboksen betjent for elever som ønsker å snakke med rådgiver eller karriereveileder om hvilke karriere- og utdanningsmuligheter som finnes etter videregående skole.
 
– Vi har utvidet med én ekstra dag i uka på grunn av etterspørselen. Håpet er at tilbudet nå skal brukes av enda flere elever – også utenfor Vg3 studiespesialisering, forteller Lie, og legger til:
 
– I karriereboksen kan elevene prate med oss rådgivere om fagvalg og hvilke krav som stilles til ulike studier. Vi tilbyr også mulighet for oppfølging og veiledning i karrierverktøyet WIE.

Trenger en plan

En av elevene som har grepet sjansen til individuell karriereveiledning er Isabella Giovanardi Myhre i 3STER.
 
– Jeg vingler mye fram og tilbake og syns det er godt å ha en person som kan gi råd og sørge for at jeg ikke går meg helt bort, sier Vg3-eleven.
 
Akkurat nå dras hin mellom medisin og statsvitenskap og trenger å vite hva som kreves av skolearbeid for å holde mulighetene åpne.
 
– Jeg tenker veldig mye på videre studier og er helt avhengig av å ha en plan. Men jeg kan også anbefale karriereboksen til elever som er usikre på hva de vil.
Rådgiverne er flinke til å stille spørsmålene som får en til å tenke gjennom hva en virkelig vil, sier Myhre. 

Drop-in og timeavtaler

Karriereboksen i 4. etasje er betjent hver tirsdag og torsdag mellom klokka 10.00 og 14.00, og det er muligheter både for drop-in og timeavtaler.
 
– Vi ønsker å legge til rette for at elevene skal bli kjent med mulighetene sine, utvide horisonten og tilby dem å prate med noen profesjonelle om valgene som skal tas for fremtiden, avslutter Webjørn Lie.