Verdifull kunnskapsdeling - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 16. okt. 2017
  • 01. des. 2017

Verdifull kunnskapsdeling

Vg3-elevene tok over lærrollen på medier og kommunikasjon.

I 5. etasje er en gruppe elever fra medier og kommunikasjon i gang med å rigge opp videokamera i atriet. Riktig høyde skal stilles inn, lys og avstand justeres. Avgangselevene Sara Gustavsen og Birna Jakobsdottir forklarer og demonstrerer.

– Det er litt annerledes at Vg3-elevene underviser og ikke lærerne, men det virker veldig bra, forteller Wiktoria Fornek og Iris Sobrado Rio Mirando i 1MKA.

Erfaringsbasert læring

Mens Wiktoria og Iris har valgt å lære mer om filmkamera før lunsj, er resten av elevene fordelt på andre grupper der de fordypet seg i blant annet Illustrator, Photoshop, filmredigering og After Effects.

– I denne typen erfaringsbasert læring bruker vi kunnskapen til Vg3-elevene og deler med elevene på 1. og 2. trinn, forteller MK-lærer Kurt André Høyessen.

Erfaringsbasert læring på medier og kommunikasjon

I forkant av undervisningen har Vg1- og Vg2-elevene levert inn en oversikt over hva slags utstyr eller hvilke programmer de ønsker å lære mer om.

– Vg3-elevene har måttet mene noe om hva de selv tenker at det er viktig å fokusere på og nyttig å lære bort. Det bidrar til en bevisstgjøring for de eldste, sier Høyessen.

Læring for alle tre trinn

I filmredigeringsgruppen får Vg1- og Vg2-elevene utfordre seg med å redigere gammelt råmateriale og gjøre det bedre enn originalfilmen.

– Med en slik type oppgave lærer elevene blant annet klipping, teknikk, stortelling og programmering. De får noe helt konkret å jobbe med i form av gamle klipp og en beskjed om å gjøre det bedre. Det er en glimrende måte å lære på, sier Høyessen.

Også for avgangselevene ligger det mye læring i undervisningsformen.

– Vg3-elevene får kunnskap om hva som ligger bak av forberedelser til en undervisningsøkt. Vi opplever læring for alle tre trinn, men på forskjellig måte. Det er veldig bra, avslutter Kurt André Høyessen.

Bilde fra opplæring på medier og kommunikasjon