– Bare å kjøre på! - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 19. apr. 2016
  • 02. jun. 2016

– Bare å kjøre på!

TPV UB oppfordret HO-elevene til å følge på gründerdrømmen.

I går startet Fredrik Aas og Gustas Doksas i TPV UB skoleuka på en litt annen måte enn de vanligvis pleier. De to SSØ-guttene var invitert inn i samfunnsfagtimen på Vg2 helsefagarbeider for å fortelle om det å starte egen bedrift.

– Det er veldig gøy å bli spurt. Det viser jo at vi blir lagt merke til. Dessuten er det læring for oss også å snakke foran andre, sier Fredrik Aas.

Egne erfaringer

Guttene bak ungdomsbedriften TPV UB tok hele seks priser under fylkesmessa for ungdomsbedrifter i mars og er kvalifisert for NM på Lillestrøm 28. og 29. april.

– Vi har blandet fagstoff med egne erfaringer og skal presentere det for HO-elevene. Nå er vi ganske spente på hvordan det blir, forteller Fredrik og Gustas på vei inn i klasserommet.

Helse- og oppvekstlærer Marianne Bakkerud er glad for at guttene tok utfordringen med å holde en presentasjon for helsefagarbeiderelevene.

– Vi har om etablering av ungdomsbedrift i samfunnsfag og tenkte at det var fint å kunne bruke de vi har på huset. TPV UB har gjort seg bemerket og premiert blant annet for beste forretningsplan. Dessuten er det positivt for elevene å få høre erfaringer fra noen i sin egen aldersgruppe, sier Bakkerud.

Fange oppmerksomhet

TPV UB, som har utviklet en app som skal erstatte den tradisjonelle håndterminalen innenfor varehandel, understreket viktigheten av en god idé.

Bilde fra TPV UB sitt foredrag for HO

– Det gjelder å komme opp med et produkt som det er et behov for i markedet – et produkt som kan fange oppmerksomhet. Og så handler det om å arbeide med og synliggjøre overfor ulike sponsorer at produktet er noe de kan tjene penger på og bedriften har noe å tilby.

Lærerikt

Etter endt presentasjon var helsefagarbeiderelevene Ida Wahlmann Iversen og Stine Jacobsen litt klokere på etablering av ungdomsbedrift og veldig fornøyd med den nye vrien på undervisningen.

– Det var veldig interessant! Og så er det annerledes å høre noen som er like gamle som oss i stedet for læreren som snakker for det meste ellers, forteller Ida og Stine.

Jentene er enige om at foredraget var lærerikt, men ser likevel ikke for seg at de kommer til å satse på en gründerkarriere med det alle første.

– Det er nok ikke noe for oss, men ute i praksis ser vi behovet for hjelpemidler som ikke finnes i dag. Så det er nok absolutt muligheter for de som har lyst til å prøve seg.

For dem som kjenner at en gründertilværelse lokker, har guttene TPV følgende råd:

– Alle som føler seg som gründere burde bare kjøre på. Tenk på den motivasjonen det er å få muligheten til å bygge opp noe fra ingenting, løse oppgaver sammen som et team og dekke et behov i markedet. Det er klart det er mye jobb, men det er også veldig gøy, avslutter Fredrik Aas og Gustas Doksas.