– Eneste russeknuten som virkelig betyr noe - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 08. mar. 2016
  • 26. apr. 2016

– Eneste russeknuten som virkelig betyr noe

Søndag 13. mars klokka 16.00-19.00 går russen med bøsser for Krafttak mot kreft.

– Innsamlingsaksjonen gir oss mulighet til å bruke litt tid på å hjelpe dem som ikke er så heldige som oss, sier aksjonssjef Marius Grenheim.

Tall fra Kreftforeningen viser at hvert år får flere enn 31.000 nordmenn kreft. I Vestfold rammet sykdommen mer enn 1.650 personer i 2014. Pengene som samles inn i årets aksjon skal gå til forskning på behandling og tilbud til alle som i dag har en kreftsykdom de ikke kan bli friske av.

– Vi må prøve å hjelpe til så godt vi kan og vise at vi bryr oss. En vet aldri hvem det rammer neste gang. Minibøssa vi får i lua for å delta i aksjonen, er egentlig den eneste russeknuten som virkelig betyr noe og som vi kan være stolte av, sier Grenheim.

Hårete innsamlingsmål

Mandag besøkte Kreftforeningen russen på THVS for å markere startskuddet på innsamlingsaksjonen som i år arrangeres for 11. år på rad.

– Russen er en av våre viktigste samarbeidspartnere i Krafttak mot kreft. Totalt vil 20.000 russ gå med bøsse på landsbasis, forteller rådgiver Terje Pedersen i Kreftforeningen avdeling Tønsberg.

Takket være blant annet russen, samlet Kreftforeningen inn over 35 millioner i 2015.

– I år er innsamlingsmålet 40 millioner. Det er veldig mye penger og utgjør en viktig del av det totale beløpet Kreftforeningen gir til forskning hvert år, sier Pedersen.

Kniving med naboskolen

Sist helg samlet SVGS-russen inn 191.000 kroner. Det er en sum avgangselevene ved THVS har planer om å passere, og aksjonssjef Grenheim og russepresident Casper Bruun Karlsen er nå i gang med å mobilisere sine medruss til å møte opp søndag ettermiddag.

– Vi skal klare å slå Sandefjord! 130 russ har skrevet seg på lista allerede. Fram mot helga satser vi på å nærme oss 200, sier Grenheim.

– Innsamlingsaksjonen er en fin anledning til å fokusere på noe positivt når det gjelder russen og få fram at russetida handler om mer enn fyll og fanteri, legger russepresidenten til.

Dermed er det bare å ha kontaktene klare når russen ringer på døra søndag ettermiddag, og være med å bidra til at både Kreftforeningen og russen når sine mål. Generalsekretær i Kreftforeningen Anne Lise Ryel har en klar oppfordring:

– Ta godt imot våre bøssebærere og støtt opp om årets aksjon! La oss bli gamle sammen!

Les mer om Krafttak mot kreft

Østlands-Posten: Russ tar krafttak mot kreft

Bilde av minibøsse til russelua

Minibøssa er uten tvil russetidenes viktigste russeknute.