UE takker for samarbeidet - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 17. mar. 2016
  • 18. mai. 2016

UE takker for samarbeidet

Arrangøren roser elever og ansatte ved THVS for gårsdagens innsats.

– Fylkesmessa for Ungdomsbedrifter 2016 ble en suksess og sannsynligvis en dag elevene vil huske for resten av livet, sier daglig leder Thomas Heggertveit i Ungt Entreprenørskap UB.

Gårsdagens fylkesmesse i Boligmappa Arena var, med sine 182 ungdomsbedrifter fra Telemark, Buskerud og Vestfold, landets største og også blant Nordens aller største samling av unge gründere.

– En av grunnene til at arrangementet gikk så bra, er definitivt samarbeidet vi i UE etablerte med ansatte og elever på THVS. Dette var første gangen vi tok i bruk så mange elever fra service og samferdsel og medier og kommunikasjon (MK), og vi er kjempefornøyd med resultatet, sier Heggertveit.

Vennskapelig konkurranse

Allerede tirsdag var riggingen i gang i Boligmappa Arena hvor driftsavdelingen på THVS fikk god hjelp av Vg3-elever på MK som droppet gymtimen til fordel for jobben med å legge ut dekkematter.

– Konkurranseinstinktet kom fort fram da vi delte klassen i to lag. Resultatet var at vi klarte å legge hele hallen på 35 minutter. Det må være rekord, forteller vaktmester Bianka Jacobs, som også fikk hjelp av elevene på service og samferdsel (SS) med rigging av sceneplater og garderobeløsning.

Bilde fra fylkesmessa for ungdomsbedrifter

Under selve fylkesmessa hadde elevene oppgaver innenfor blant annet vertskapsrollen, arrangementssikkerhet, fotografering av stands og alle vinnere og streaming av premieutdelingen på storskjerm.

– Det ble en lang arbeidsdag for de åtte MK-elevene som leverte bildene ferdig justert klokka 19.30 på kvelden, men det var bare blide ansikter å se. Oppdraget ble en god erfaring for elevene som fikk velfortjent skryt fra UE for topp kvalitet, forteller fotolærer Erik Skjøldt.

Også på service og samferdsel fikk elevene øvd seg på både forberedelser og gjennomføring.

– I ukene før messen utarbeidet elevene en sikkerhetsplan for arrangementet der blant annet brannvern, etikk, risikoanalyse og manuellsikring inngikk. For elevene ble dette en hektisk, men morsom dag med mye læring. Når et slikt arrangement legges hit til skolen, gir det oss en fantastisk mulighet til å sette klasseromsundervisningen ut i praktisk læring, sier lærer Jarle Aagaard.

Imponert

Også rektor Robert Rognli er fornøyd med både gjennomføring og resultater. Til sammen kapret THVS' ungdomsbedrifter av mer hele 12 priser.

– Gratulerer til elever og lærere med kjempeflotte prestasjoner! Jeg er imponert over produktene de utvikler, sier Rognli, og legger til:

– Det er fint å se hvordan driftsavdelingen, kantina og elevene på MK og SS står på og bidrar til at arrangementet blir så profesjonelt gjennomført at UE melder tilbake at de er meget fornøyd med fasilitetene og vurderer å komme tilbake hit neste gang fylkesmessa skal arrangeres i Larvik.

Bilde av Thomas Heggertveit

– Vi har fått mange gode tilbakemeldinger fra lærere og dommere om at dette var et svært profesjonelt gjennomført arrangement, sier daglig leder Thomas Heggertveit i UE.

Bilde fra rigging i Arena

Flere av ungdomsbedriftene startet tidlig med riggingen og allerede i god tid før oppstarten klokka ti begynte messeområdet å ta form.