– Kommer aldri til å glemme denne skolen! - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 17. jun. 2016
  • 15. aug. 2016

– Kommer aldri til å glemme denne skolen!

I dag tok Naruenatha Sangmalai og resten Vg2 yrkesfag avskjed etter to år på THVS.

Fredag var kantinas to etasjer fylt med forventningsfulle elever da overgangen til læretid skulle markeres. Bugnende matbord tilberedt av kantinepersonalet og nydelig sang og pianospill av Amanda Hellesø Rusti og Kristin Sønnesyn Berg sørget for å ramme inn arrangementet som for første gang var flyttet ut fra Kon-Tiki og inn i kantina.

Bilde av Kristin Sønnesyn Berg– Jeg vil takke dere for at vi i dag har en skole der likeverd og inkludering betyr noe i hverdagen. Ved vår skole er mangfoldet en styrke og berikelse. Et slikt læringsmiljøet kommer ikke av seg selv; dette har dere skapt, sa rektor Robert i sin tale til elevene.

Gode venner

Nå venter en velfortjent sommerferie før elevene skal ute i lære eller over i andre utdanningsløp. For mange av elevene var fredagens avslutning preget av både glede, forventninger og litt vemod.

– Jeg kommer aldri til å glemme denne skolen, sa Naruenatha Sangmalai, eller Mint som hun kalles av medelever og lærere.

– Jeg har fått så mange gode venner og så er det alle lærerne som har passet så godt på meg, legger eleven i 2SSA til.

Yrkesstolthet og pågangsmot

Sammen med Nicholai Jul Hansen 2BAA, Ida Wahlmann Iversen 2HEA og Håkon André Landsverk 2ELA ble Mint ropt opp for å motta stipend på 5.000 kroner fra Signe Stenersen i Sparebank1 Buskerud Vestfold. Stipendet deles ut til elever som har utmerket seg faglig, bidratt til å skape trivsel og et godt læringsmiljø eller har vist et sterkt samfunnsengasjement utenfor skolen.

– Selv når de leste opp begrunnelsen trodde jeg ikke på at det kunne være meg. Nå er jeg veldig glad! Jeg kommer til å savne skolen, fortalte Mint.

I sin tale oppfordret rektor Rognli elevene til å ta med seg motivasjonen for læring, som kom fram i elevundersøkelsen, med seg videre inn i arbeidslivet til høsten.

– Elevundersøkelsen viste at det er noen av våre yrkesfaglige elever som har høyest motivasjon for læring. Dere på teknikk og industriell produksjon var helt på topp på motivasjon. Det vitner om en yrkesstolthet og et pågangsmot som er avgjørende for å lykkes. Hvis du viser fram de samme egenskapene for en arbeidsgiver vil du lykkes. Vær nysgjerrig, modig og utadvendt.

Den beste veien

Etter seansen med mat, underholdning, taler og utdeling av stipend, gikk elevene til hver sine avdelinger der de fikk utlevert kompetansebevis og tatt avskjed med medelever og lærere.

– Med et kompetansebevis i hånda åpnes noen dører mens andre lukkes. Du må gjøre opp regnskapet og ta noen avgjørelser. Det er ikke noe som er mer riktig enn noe annet. Det er du som til slutt finner den beste veien for deg!

Bilde av stipendvinnerne

Jeg er stolt over å kunne komme til skolen å dele ut et lite motivasjonsbidrag, sa Signe Stenersen fra Sparebank1 Buskerud Vestfold. Fornøyde stipendvinnere er Naruenatha Sangmalai (f.v.), Nicholai Jul Hansen, Ida Wahlmann Iversen og Håkon André Landsverk.

Utdrag fra begrunnelsene:

Nicholai har gjort en fremdragende jobb i alle fag, både fellesfagene og i yrkesfagene. Han har minimalt med fravær og gjennomført skoleåret eksemplarisk selv om det til tider har «stormet» rundt han i klasserommene. Han har vært pliktoppfyllende på alle måter noe som har resultert i at han begynner sin lærlingetid allerede 20. juni.

Ida er en meget faglig sterk elev både teoretisk og i praksis. Hun har en lun væremåte og deler sine kunnskaper med medelever og andre på en forsiktig måte. Hun har på eget initiativ startet «Livsglede for eldre» sammen med en medelev på en sykehjemsavdeling i sin PTF praksis og brenner for aktiviteter i eldreomsorgen.

Håkon Andrè har gjennom Vg1 elektro og Vg2 elenergi utmerket seg faglig gjennom å utføre skolearbeid med høy kvalitet. Han er en elev som arbeider målrettet og systematisk. Han stiller ofte de gode spørsmålene som bidrar til faglige diskusjoner i klassen. Han er kreativ, og er i stand til å ta egne avgjørelser. Eleven er det som ofte betegnes som selvgående, uten at det går på bekostning av sikkerhet og kvalitet.

Mint er ekstremt pliktoppfyllende og arbeidsom og har ikke en eneste dags fravær dette året, hverken på skolen eller på praksisplassen hun har vært på siden skolen startet i høst. Hun er et viktig forbilde. Det hun har klart på fire år er helt fantastisk og hun er en flott representant for alle som kommer fra andre land hit til Norge, men også for skolen vår og for linja hun har gått på.


Avslutning Vg2 yrkesfag 2016

Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl Foto: Stine Indahl