– Operasjon Peru gjør livet bedre for mange! - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 08. feb. 2016
  • 13. mar. 2016

– Operasjon Peru gjør livet bedre for mange!

Elevene overrakte 900.000 kroner til barnehjemmet og skolen i Monsefú.

– Barnehjemmet og skolen i Monsefú er helt avhengig av den hjelpen de får fra THVS og flere andre videregående skoler i Vestfold. Den jobben vi gjør en gang i året, hjelper barn uten muligheter til å få en trygg oppvekst og en utdanning, sier Ingjerd Beate Nyhus Larsen.

– Vi har en tett oppfølging av hva som gjøres i Peru og vet at alle pengene kommer veldig godt med. Hver krone teller, legger hun til.

Fredag hadde Nyhus Larsen tatt turen til Holmestrand vgs. sammen med Marianne Lindgaard-Berntsen, Lena Gusland, Jenny Myrland Johansen og Herman Sannerholt for å overrekke den rause sjekken til barnehjemmets grunnlegger Dag Petter Svendsen.

– Med over 600.000 kroner fra THVS er vi godt over fjoråret i innsamlede kroner. Det er virkelig kjempebra, sier nestleder i Peru-komitéen Lena Gusland.

– Vi er veldig stolte over denne rekorden! Det er stas for oss, som har engasjert oss for disse barna i flere år nå, å se det engasjementet resten av elevene på THVS har vist dette året. Det varmer hjertet, legger komiteleder Marianne Lindgaard Berntsen til.

Smittende engasjement

Lederen og nestlederen roser både komiteen og resten av skolens elever for innsatsen som er lagt ned for å bidra til fortsatt barnehjems- og skoledrift i den peruanske byen.

– Mange positive elever har smittet over på andre. Eleverne har stilt opp og gjort mye ekstra – også elever som ikke har vært i komiteen. Det har vært med på å gjøre jobben enklere for oss, forteller Lena.

Bilde fra overrekkelsen etter Operasjon Peru

Sammen med leder Marianne har hun vært en sentral del av Peru-komiteen både på Vg1, Vg2 og Vg3. Det har gitt verdifull lærdom og erfaring.

– Vi lærte mye av fjoråret og valgte å organisere oss på en annen måte. Det ga oss en helt annen oversikt enn tidligere, sier nestlederen, som også er imponert over bidragene fra personer utenfor skolen.

– I tillegg til at flere elever har samlet inn veldig mye penger, har vi fått gaver utenfra skolen som kommer godt med. Vi vil også skryte av alle bedrifter og privatpersoner som tok imot elever til arbeid.

Planlegger besøk på barnehjemmet

Med en far i styret for Prosjekt Peru har innsamlingsaksjonen alltid stått Lenas hjerte nær. Til sommeren drar hun igjen nedover for å besøke barna på det peruanske barnehjemmet. Kanskje får hun med seg resten av komitéen også.

– Da jeg var der nede sist og fikk se hvordan de har det og at det vi bidrar med nytter, ble jeg bare enda mer engasjert. Det er så mange skjønne barn som fortjener å ha det bra. Vi skulle selvfølgelig gjerne ha hjulpet enda flere, men vårt bidrag sørger iallfall for at noen barn får det mye bedre, avslutter Lena Gusland.