Alle mann i arbeid under fylkesmessa - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Illustrasjonsfoto: MK-elevene er blant dem som skal bidra under onsdagens fylkesmesse.
  • 11. mar. 2016
  • 26. apr. 2016

Alle mann i arbeid under fylkesmessa

Ikke bare ungdomsbedriftene som skal i ilden når 1.200 deltakere inntar Arena onsdag 16. mars.

– Årets fylkesmesse i Boligmappa Arena er Norges største messe for ungdomsbedrifter. Dette er 14 året Ungt Entreprenørskap (UE) i Telemark, Buskerud og Vestfold arrangerer messa sammen, forteller daglig leder Thomas Heggertveit i Ungt Entreprenørskap Vestfold.

Med sine totalt 1200 deltakere er onsdagens messe også større enn årets NM som arrangeres på Lillestrøm i slutten av april. Til å bekle en rekke roller på arrangementsdagen, har Ungt Entreprenørskap hentet inn en rekke THVS-elever fra flere ulike utdanningsprogram.

– I tillegg til de sju ungdomsbedriftene som konkurrerer fra THVS, har vi engasjert elever fra blant annet service og samferdsel (SS), medier og kommunikasjon (MK) og restaurant- og matfag (RM) å løse ulike oppgaver innen vakthold, garderobe, informasjon, film, foto og matlaging, forteller Heggertveit.

Realistiske læringsarenaer

Totalt er det er påmeldt 182 ungdomsbedrifter til årets fylkesmesse – hvorav 62 er fra skoler i Vestfold. I tillegg til drøyt 900 elever kommer ca. 140 lærere, samt mer enn 100 dommere fra næringslivet i Vestfold, Telemark og Buskerud som skal juryere ungdomsbedriftene som kjemper om høythengende NM-plasser.

– Vi i UE syns det er ekstra gøy at vi kan tilby flere realistiske læringsarenaer for skolens elever som en del av arrangementet, noe som også er en vesentlig del av vår virksomhet.

Verdifull erfaring

Lærer Jarle Aagaard ved utdanningsprogrammet service og samferdsel er både fornøyd med forberedelsene ungdomsbedriftene legger ned før konkurransen og at også andre elever trekkes inn gjennomføringen.

– Reiselivselevene får trent seg i vertskapsrollen mens elevene i sikkerhetsfaget får mulighet til å bryne seg på arrangementsjobbing og manuell sikring. I forkant har de blant annet jobbet med å utarbeide en sikkerhetsplan. Dette er ikke påkrevd for fylkesmessa, men vi har valgt å bruke dette arrangementet til å skaffe oss praktisk læring og erfaring, forteller Jarle Aagaard.

Onsdag skal det kåres vinnere i hele 14 ulike kategoriet. Alle ungdomsbedriftene er automatisk påmeldt i kategoriene Beste innovative produkt, vare eller tjeneste, Beste utstilling og Beste selger. Resten er opp til hver enkelt UB å melde seg på.

1. Beste markedsføring

2. Beste kundeopplevelse på nett

3. Beste forretningsplan

4. Beste reklamefilm

5. Beste logo

6. Beste innovative produkt, vare eller tjeneste

7. Gastronomiprisen

8. Beste yrkesfaglige bedrift

9. Beste sosiale entreprenør

10. Beste utstilling

11. Beste selger

12. Beste IA-bedrift

13. Beste regnskap

14. Beste ungdomsbedrift