Alltid på jakt etter nye oppdrag - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 19. sep. 2016
  • 15. nov. 2016

Alltid på jakt etter nye oppdrag

Forespørsler fra næringslivet gir verdifull praksis for elevene i 2RLA.

Forrige uke arrangerte Larvikbanken sitt årlige innovasjonsseminar for kommuner og næringsliv i Vestfold. Også i år fikk banken hjelp av reiselivselevene på Vg2 som var vertskap gjennom de to dagene.

– Vi hjalp til med blant annet registrering av deltakere, dekking og rydding av bord, matservering og utdeling av sjekker og blomster, forteller Marte Josefine Seland, Emma Lundquist, Anne-Lene Pedersen og Linn Cecilie Johansson i 2RLA.

Oppdraget fra Larvikbanken betyr kjærkomne læringsmuligheter for reiselivselevene.

– Vi brukte muligheten til å følge med på det som foregikk på scenen også, så vi lærte både av det som ble sagt av deltakerne og av oppgavene vi fikk som vertskap, sier Vg2-elevene.

I høst venter en ukes praksis på blant annet Sandefjord Motor Hotel, Hurtigruten og Dr. Holms Hotel på Geilo, men andre oppdrag tas imot med åpne armer.

– Det er veldig kjekt med småoppdrag innimellom. Det gir oss muligheten til å få prøvd det vi lærer på skolen ute i praksis. Vi er åpne for nye oppdrag – det er bare å si ifra, oppfordrer Marte Josefine, Emma, Anne-Lene og Linn Cecilie.

Praktisk læring

Reiselivslærer Lisbeth Andreassen setter stor pris på samarbeidet med Larvikbanken og håper det vil by seg flere anledninger for elevene til å være ute på jobb.

– For elevene er viktig med praktisk læring og vi setter stor pris på at næringslivet i Larvik låner elevene våre til ulike oppdrag. Det er noe helt annet å få teorien presentert i klasserommet enn å være ute i den virkelige verden. Kompetansemål og vurderingskriterier blir omgjort til mer praktiske og forståelige faglige oppgaver, sier Andreassen.

Bilde fra innovasjonsseminar i Bølgen