Bakte seg til Skagen - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Foto: nordsveenfoto.no
  • 27. apr. 2016
  • 14. jun. 2016

Bakte seg til Skagen

Men fortsatt gjenstår noen kakesalg før reisebudsjettet er helt i balanse.

Siden i høst har AHT-elevene på salg og service bakt knekkebrød, boller og kaker. De har laget lys, karameller og annet påskegodt. Og de har ikke minst holdt orden på både inntekter og utgifter. Onsdag 8. juni får elevene betalt for all jobben de har lagt ned. Da setter nemlig til sammen tolv elever og ansatte seg på Super Speed på vei mot Danmark og Skagen.

– Alle fikk komme med sine forslag til hvor vi skulle reise og så stemte vi på det vi hadde mest lyst til. Mitt forslag vant, forteller Caroline Buskum Svendsen.

Mye å se

Dermed var det Skagen som trakk det lengste strået i skarp konkurranse med Oslo, Warzawa og Sørlandet.

– Jeg har vært mye i Skagen og syns blant annet det er kjempefint på Grenen der hvor havene møtes, sier Caroline (under).

Bilde fra forberedelser til Skagentur

Men det er ikke bare Grenen som står på programmet når elevene først har satt beina på dansk jord. Nordsjøen Oceanarium, Skagen museum, Anchers hus og Drachmanns hus er også tiltenkt et besøk. Og det koster penger.

– Båttur med buffet og hotell med overnatting og frokost er allerede betalt med pengene vi har tjent gjennom skoleåret, men vi hadde håpet på litt ekstra penger for å dekke blant annet diverse inngangspenger og sandormen som vi skal kjøre ute på Grenen, forteller lærer Lene Borgersen.

Trenger 1.000 kroner til

Nå er målet at to salg til – 28. april og 12. mai – skal være nok til å dekke de resterende utgiftene.

– Akkurat nå har vi 2.100 kroner. Det betyr at vi trenger ca. 1.000 kroner til. Det bør vi klare å få tjene på to salg, forteller Caroline.

Torsdag 28. april er første mulighet til å sikre både seg ferskt bakverk og bidra til å fylle opp reisekassa før elevene setter seg på båten. Fra klokka 10.30 er salg- og serviceelevene på plass utenfor biblioteket i 3. etasje. Husk kontanter!