Gikk for reprise av fjorårets suksess - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 19. mai. 2016
  • 20. jun. 2016

Gikk for reprise av fjorårets suksess

Livsgledeelevene tok med seg 37 beboere fra Nanset og Tårngården eldresenter på Sverige-tur.

– Etter en vellykket tur i fjor bestemte vi oss for å gjenta suksessen i år. 14 elever og tre lærere fra helse- og oppvekstfag på THVS sørget for nok en opplevelsesrik dag for pensjonistene, forteller Randi Palmgren Heimstad.

Livsgledekoordinatoren roser næringslivet i Larvik, Larvik kommune og Sparebankstiftelsen for verdifull sponsing av både Sverige-tur og vinterens hyggekvelder på Tårngården.

– Det er takket være våre sponsorer at vi har mulighet til å gjennomføre slike aktiviteter, sier Heimstad.

Mat, konkurranser og utsikt

Etter overfarten Horten-Moss der elevene serverte deilig wienerkringle fra Majas Bakeri gikk turen videre med Tele-tur til Fredriksten festning der påsmurte rundstykker, kaffe og brus fra Juno ventet på å bli fortært.

– Elevene hadde lagt opp til ulike aktiviteter i en fantastisk sommertemperatur. I tillegg til å få testet ut konkurranseinstinktet, ble det også tid til en spasertur på toppen av festningsområde for de som ønsket det.

Bilde fra Fredriksten festning med LFE

Bussturen videre mot Strømstad gikk slag i slag med sanghefte, quiz, premiering og loddtrekning med flotte gevinster fra diverse butikker i Larvik – og ikke minst elevenes egenproduserte hudkrem og lypsyl.

– Denne gangen droppet vi kjøpesenteret på Nordby og la handlerunden til Strømstad i stedet. Det ble godt mottatt av samtlige og elevene hjalp ivrig til med handelen og sørget for merking av handleposene med navnelapper for at alle skulle få med sitt hjem, forteller Heimstad.

Mer shopping

Og ennå var ikke dagens shopping helt over. Også taxfree-butikken på Color Line måtte avlegges et rutinemessig besøk i løpet av overfarten til Sandefjord.

– Ombord fikk vi servert middagsbuffe med kalde og varme retter, desserter og alt vi ville ha av drikke. Hele gjengen koste seg i hverandres selskap og ingen ble sjøsyke. Vel framme i Larvik var det en sliten, men veldig fornøyd flokk som forlot bussen med sine handleposer. Da var det godt å komme hjem, avslutter Randi Palmgren Heimstad.

Bilde av Livsglede for eldre

Bilde av Livsglede for eldre

Bilde av Livsglede for eldre