Håper på NM-deltakelse - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 13. mar. 2016
  • 26. apr. 2016

Håper på NM-deltakelse

Klare til å kjempe om de gjeveste plasseringene på hjemmebane under onsdagens fylkesmesse for ungdomsbedrifter.

– Vi vil jo gjerne vinne noe. Og aller helst en av kategoriene som gir kvalifiserer direkte til NM.

Det sier Regine Willasen og Kaja Marie Bjørn. Sammen med resten av Feel Fresh UB har jentene jobbet intenst for å ta opp kampen mot 61 andre ungdomsbedrifter fra hele Vestfold.

– Siden skolemessa har vi øvd på presentasjonsteknikk, jobbet med å forbedre standen og gjort produktet vårt litt annerledes. Vi har fått god hjelp av elevene på byggfag til å bygge en bedre og mer stabil stand og medier og kommunikasjon har hjulpet oss med logo. Det er smart å bruke de ressursene vi har på en så stor skole, sier Regine og Kaja Marie.

Lyttet til tilbakemeldinger

Jentene, som blant annet gikk helt til topps i kategorien Beste ungdomsbedrift under skolemessa tidligere i år, har utviklet en skrubb basert på tre og bark og tilsatt eteriske oljer.

– Vi har tatt med oss de tilbakemeldingene vi fikk på skolemessa og en innovasjonscamp vi har deltatt på og jobbet videre med det. I dagene fram til onsdag skal vi bruke tid på å øve på presentasjonen, sjekke at alt er i orden og se over alt vi har levert.

Høye forventninger

På landets største fylkesmesse for ungdomsbedrifter er det ingenting som kan overlates til tilfeldighetene for elevene som drømmer om en plass i NM. Totalt 182 ungdomsbedrifter er påmeldt til onsdagens messe i Boligmappa Arena. Av dem kommer 62 fra skoler i Vestfold.

– Det skal konkurreres i hele 14 kategorier, men det er vinnerne av Beste UB, Beste IA og Beste innovasjon som kvalifiserer seg direkte til NM. Om også andre ungdomsbedrifter sikrer seg plass i den store finalen, er opp til arrangøren Ungt Entreprenørskap å avgjøre, forteller lærer Jarle Aagaard på THVS.

Han legger ikke skjul på at han har høye forventninger til de sju elevbedriftene som representerer skolen under fylkesmessa.

– THVS har tradisjon for å gjøre det godt på fylkesmessa og jeg forventer at skolen skal dra inn noen priser. Nivået er høyt og jeg er virkelig stolt av det elevene har fått til så langt. De lager prototyper, bygger stands og skaffer seg sponsoravtaler. De er flinke til å bruke folk rundt seg!

Tatt et steg videre

Og mens Feel Fresh UB fortsetter å legge siste hånd på presentasjonen, er guttene i SVOS UB (Safe Vest On Sea) også på god vei inn i skikkelig konkurransemodus.

– Vi føler at vi ligger veldig godt an og at vi har gode sjanser for å nå NM. Nå får vi betalt for at vi har vært litt kjipe og unnet oss lite pauser den siste tiden ved at vi de siste dagene har god tid til den aller siste finpussen, sier Andreas Dokken, Erlend Ramberg, Henrik Hvaara Tomter, Lavrans Tufte og Kristoffer Andersen.

Bilde av SVOS UB

Foto: Privat

Guttene er trygge på at de stiller langt bedre rustet til fylkesmessa enn de gjorde på skolemessa.

– Prototypen er på plass, vi har forberedt en bedre stand og har brukt mye tid på presentasjonen. Skolemessa var en liten prøve for oss, mens fylkesmessa blir som eksamen, sier guttene, som med sin innovative redningsvest skal gjøre det trendy å bruke vest.

– Vi er mye på vannet selv og vet at folk som oftest vil ta av seg vesten så fort som mulig. Vi ønsker å gjøre det kult å bruke redningsvest og har utviklet en vest som både skal være enkelt å spore opp og som inneholder vanntette lommer for mobil og penger og oppladingsmuligheter for mobilen. På skolemessa fikk vi høre av dommerne at de savnet et mer ferdig produkt. Nå er vi der!

Høyt ambisjonsnivå

Lærer på studieforberedende utdanningsprogram Lena Nordby Jensen er, i likhet med kollega Jarle Aagaard, imponert over arbeidet som legges ned i forberedelsene.

– Elevene har jobbet ekstremt godt med alt materialet til fylkesmessa. De viser stor arbeidsiver både når det gjelder arbeidet med forretningsplan, delårsrapport, utstilling og andre rapporter. Ambisjonsnivået for årets bedrifter er veldig høyt og elevene har meldt seg på i nesten alle kategorier som det konkurreres i, sier Nordby Jensen.

Hun trekker fram innovasjonscampen på Bakkenteigen som en liten pekepinn på nivået på åretes ungdomsbedrifter fra THVS.

– Vi utmerket oss stort på Bakkenteigen og stakk av med de tre øverste plasseringene. Samtidig vet vi at blant annet Nøtterøy vgs. erfaringsmessig pleier å væte veldig gode. Jeg forventer sterk konkurranse på onsdag, men jeg gleder meg og har klare forventninger om at vi skal ta med noen premier hjem fra messa. Nå legger jeg litt press på elevene, men det tåler de, avslutter Lena Nordby Jensen.

Les også: Alle mann i arbeid under fylkesmessa

Østlands-Posten: Vil til topps med bøkeskrubb

Les mer om fylkesmessa på Ungt Entreprenørskap Vestfolds nettside