Hentet inn elever til avhør - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 30. aug. 2016
  • 14. nov. 2016

Hentet inn elever til avhør

Politiet griper inn i et ungdomsmiljø i negativ utvikling.

Tirsdag møtte politiet opp på skolen og tok med seg flere elever til politistasjonen.

– Så vidt vi er kjent med er ikke bakgrunnen for hendelsen forhold som har skjedd på skolen eller som har preget miljøet på THVS, sier rektor Robert Rognli.

Rognli mener det er viktig at politiet tar tak dersom de ser et ungdomsmiljø i negativ utvikling.

– Det er en alvorlig sak når politiet beslutter å hente elever på skolen på denne måte. Vi ser at denne situasjonen er krevende for de involverte og vi skal sørge for at elevene så raskt som mulig fortsetter skolegangen som vanlig. Vi må bare fortsette vårt forebyggende arbeid med elevmiljøet Det er vårt fokus akkurat nå, sier Rognli.

Forebyggende effekt

Krimsjef ved Larvik politistasjon Knut Vidar Vittersø bekrefter at elevene ble hentet ut etter publisering av filmer på nettet der narkotikabruk blir presentert.

– Vi ønsker ikke at dette er noe som skal eskalere og valgte derfor å hente inn elevene til avhør på dagtid, sier Vittersø.

Krimsjefen understreker at dagens hendelse ikke har noe med Thor Heyerdahl vgs. å gjøre.

– Dette er filmer som er tatt opp i sommerferien. Vi opplever at Thor Heyerdahl vgs. ønsker å være en narkotikafri skole og har et godt samarbeid med skolen, sier Vittersø.

– Det er positivt at politiet tar slike saker alvorlig og vi ser at dette også kan ha en forebyggende effekt, sier Rognli.

Tirsdagens aksjon er nå en politisak og skolen henviser til politiet for alle spørsmål knyttet til videre utvikling i saken.

Østlands-Posten: Sivilt politi pågrep 17-åringer på skolen

NRK Vestfold: Pågrepet i klasserommet