Hverdagspoesi i fokus - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 11. apr. 2016
  • 18. mai. 2016

Hverdagspoesi i fokus

Vg1-elever fikk omvisning i Poesiparken som en del av norskundervisningen.

– Vi har om poesi i norsk og elevene har blant annet jobbet med analyse og språklige virkemidler i lyrikken, forteller norsklærer Lisa Agathe Winter.

Fredag fikk tre Vg1-klasser på studiespesialisering besøk av visesanger og låtskriver Louis Jacoby.

Jacoby, som blant annet har gitt ut flere album og blitt tildelt Prøysenprisen og Herman Wildenweys poesipris, er initiativtakeren bak Poesiparken. Det ble et møte fylt med både bilder, visesang og om bakgrunnen for etableringen av Poesiparken.

– Hvorfor var ikke diktene ute blant folk? Vi ønsket å kle Larvik med dikt og sitater, forteller Jacoby, og fortsetter:

– Vestfold er det fylket i landet som har flest diktere, og Larvik har igjen flest diktere i Vestfold. I tillegg har vi tradisjon i Larvik for å hogge i stein og vi har larvikitten. Det er mange grunner til at nettopp Larvik skulle bli Norges poesihovedstad.

Dyktige guider

Etter å ha blitt tatt med på en rundreise i poesien og all dens glede, sorg og lengsel, ventet en guidet omvisning i området rundt Tollboden og Fritzøe Brygge.

– Flinke guider sørget for å gi elevene en veldig fin opplevelse, og nå er de i gang med å lage framføring av en av installasjonene. Dette ble en vellykket dag i samarbeid med Poesiparken, avslutter Lisa Agathe Winther.

Bilde av Louis Jacoby