I Thor Heyerdahls fotspor - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 27. jan. 2016
  • 18. feb. 2016

I Thor Heyerdahls fotspor

Stipend utlyses til videregående skoler.

The Thor Heyerdahl Institute ønsker å bidra til internasjonal dialog mellom unge i en verden i forandring. Det utlyses derfor et stipend på 50 000 kroner til videregående skoler i Norge.

Verden i forandring

Stipendet har som mål å stimulere til tverrfaglige prosjekter gjennom gruppearbeid eller individuelt arbeid. Årets tema er en verden i forandring - Internasjonal Dialog.

 Bidrag sendes til: stipend@heyerdahl-institute.com innen 1.mars 2016.

Eksempler på bidrag kan være film, ord, foto, tegning, utstilling, musikk, dans, drama, kunst og håndverk.

Berømt nordmann

Thor Heyerdahl(1914-2002) er en av Norges mest berømte, beundrede og respekterte menn i utlandet. Han var kjent for sitt miljøengasjement for verdenshavene og hans arkiver er innlemmet i UNESCOS kulturarvliste fra 2011.

Heyerdahls evne til å treffe mennesker fra ulike kulturer, sette seg inn i deres historier og utfordringer, var en viktig egenskap som ga han muligheten til å videreføre viten til nye generasjoner. Samtidig var han utvilsomt kontroversiell, spesielt i det vitenskapelige miljøet.

Internasjonal dialog

Under markeringen av Thor Heyerdahls 100-årsjubileum 6. Oktober 2014, ga regjeringen en gave på kr 150 000 til stiftelsen The Thor Heyerdahl Institute. Gaven ble gitt i form at tre stipender à 50 000 kroner.

Stipendene skal gå til unge innenfor områdene globale klima- og miljøspørsmål, kulturarv og internasjonal dialog. Instituttet har valgt å dele stipendene ut over 3 år(2016-2018), ett tema hvert år. Første tema ut er Internasjonal Dialog i 2016.

Annonseres under konferanse

Bidragene vurderes og vinner(e) utpekes av en jury. Vinneren(e) blir annonsert under konferansen The Thor Heyerdahl International Day 2016 i Oslo. Konferansedagen vil bli annonsert på instituttets websider og vinner(e) vil bli tilsendt informasjon om oppmøte og opplegg.

Juryen består av:

Cecilie Hellestveit (Forsker og rådgiver ved International Law and Policy Institute(ILPI):

Kristian Berg Harpviken (Direktør for PRIO, Institutt for fredsforskning),

Bettina Heyerdahl (datter av Thor Heyerdahl),

Dag Hareide (Regnskogfondet og styremedlem i The Thor Heyerdahl Insitute),

Liv Arnesen (Ekspedisjonsleder/forfatter/lærer, styremedlem i The Thor Heyerdahl Insitute),

Erling Storm (President i Norges Roforbund og tidligere styremedlem i The Thor Heyerdahl Institute)

Praktisk informasjon 

 Innleveringsform: Lag en presentasjon; skriftlig, film, fotomontasje – eller noe annet som kan presenteres visuelt. Maks 10 minutter. Heyerdahl instituttet har tillatelse til å publisere alle søknadsprosjekt.

Kontakt: Eirik Lia(prosjektleder) eller Beate Bjørge(daglig leder)

Eirik. lia@heyerdahl-institute.com

Eller beate.bjorge@heyerdahl-institute.com