Imponert over engasjementet - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 03. feb. 2016
  • 13. mar. 2016

Imponert over engasjementet

Elevene høstet velfortjent ros for innsatsen under Åpen skole.

Listen over attraksjoner var lang da THVS for tredje året på rad åpnet dørene på kveldstid for omgivelsene. Alt fra utstilling av trearbeider, guiding og fagorientering til TV-produksjon, matservering og det nyeste innen bilteknologi var blant tilbudene som ventet de besøkende.

– Jeg er kjempeimponert! Det er nesten så en får lyst til å begynne på skolen selv igjen, sier Anita Flatner-Welde.

Med en datter i 9. klasse, benyttet familien Flatner-Welde Åpen skole til å få vite litt mer om hvilke muligheter som finnes på videregående skole.

– Det er en fordel å bli litt bedre kjent før det store valget skal tas neste år. I dag ble vi tatt imot i døra og vist rundt. Jeg er virkelig imponert over engasjementet ungdommen viser, sier Flatner-Welde.

Aktivitet i verkstedene

Både elever og ansatte har lagt ned en grundig planleggingsjobb i forkant av arrangementet, og ikke minst i riggingen for å legge til rette for et yrende folkeliv i «Storgata» der alle avdelinger for første gang var samlet. Det ble både hektisk og opplevelsesrikt, og mange besøkende benyttet også sjansen til å ta en titt inne i verkstedene.

– Vi har hatt besøk av både foreldre, søsken og elever. Her har vi blant annet sveiset, skrudd på lettmotorsykkel, dreiet og demonstrert Rubens flammerør, forteller Renate Gui i 2ITA.

Bilde fra Åpen skole

Vg2-eleven, som selv ønsker å bli produksjonstekniker, er ikke i tvil om hvorfor ungdomsskoleelevene bør velge nettopp teknikk og industriell produksjon:

– Det er så mange valgmuligheter for hva du kan bli videre. Og så har vi det veldig gøy!

Tradisjon

Åpen skole er nå i ferd med å innarbeide seg til å bli en tradisjon ved THVS. Da er det ekstra hyggelig at så mange besøkende tok turen – noe blant annet elevene på restaurant- og matfag fikk merke med tre fulle bordsetninger i restaurant Tigris.

Bilde fra Åpen skole

– Dette var en stor opptur med veldig godt besøk.  Åpen skole er et viktig tiltak for oss for å nå ut til foresatte, kommende elever og andre interesserte, sier rektor Robert Rognli.

Han er imponert over innsatsen som er lagt ned både i forberedelsene og under selve gjennomføringen.

– Jeg syns det er flott å se hvordan elever og ansatte viser fram sine avdelinger. Og ikke minst er det positivt at så mange opplæringskontor er her og informerer og viser seg fram. Det er så viktig for oss, avslutter Rognli.

Østlands-Posten: Åpent for interesserte på Thor Heyerdahl videregående

Bilde fra Åpen skole

Bilde fra Åpen skole

Bilde fra Åpen skole

Bilde fra Åpen skole

Bilde fra Åpen skole

Bilde fra Åpen skole

Bilde fra Åpen skole

Bilde fra Åpen skole