Inn i en helt ny verden - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 21. okt. 2016
  • 13. des. 2016

Inn i en helt ny verden

For aller første gang står musikkelever fra hele fylket på samme scene når Carmina Burana har premiere 17. november.

– Det er en spesiell opplevelse, men jeg tror det blir ganske kult med så mange samlet på scenen samtidig, sier Vg1-elev Vegard Gustavsen.

Med bakgrunn fra korps og storband er han vant til å dele scenen med flere, men å skulle samkjøre 250 korister med profesjonelle solister og ensemble er ikke hverdagskost for verken Vegard eller resten av MD-elevene på THVS. At hele verket fremføres på latin, er også en barriere elevene har jobbet hardt for å komme over.

– Det var veldig rart i starten og teksten var en utfordring, men jeg føler at det har skjedd mye den siste tiden. Nå kan vi nesten spille gjennom hele verket uten store avbrudd.

Stort toneregister

Det er Marinemusikken som står bak den storslagne versjonen av Carmina Burana i Hjertnes kulturhus i Sandefjord 17. og 18. november. Med seg har de blant annet solistene Espen Langvik og David Hansen, og ikke minst koret bestående av hele 250 elever fra musikk, dans og drama på Sandefjord, Greveskogen og Thor Heyerdahl videregående skoler. Dirigent er Marinemusikkens fagdirektør og kunstneriske leder Bjarte Engeset.

– Musikken er skrevet for profesjonelle musikere og har et stort toneregister, men det er en utfordring som vi har gått inn i med fynd og klem. Vi har tatt bit for bit og sats for sats. Nå er det i ferd med å åpne seg en helt ny verden for dem, forteller Jens Peter Mikkelsen.

God progresjon

Fram til nå har elevene kun øvd på sine respektive skoler i kor- og samspilltimene. Onsdag samlet samtlige elever seg for første gang i Tønsberg for en rein korprøve. Det ble en positiv opplevelse.

– Mitt inntrykk er at vi ligger greit an. Vi er ikke i mål ennå, men det er på stell i forhold til den progresjonen vi har lagt opp til, forteller Mikkelsen.

Torsdag 17. november er det premiere i Hjertnes. Kulturhuset i Sandefjord er eneste scene i Vestfold som har plass til nærmere 300 personer på scenen samtidig.

– Billetter til alle tre konsertene 17. og 18. november kan kjøpes i resepsjonen på skolen. Vi håper mange vil ta turen til Sandefjord for å få med seg denne opplevelsen, avslutter Jens Peter Mikkelsen.

Bilde fra fellesøving til korkonsert i Hjertnes

Onsdag møttes alle musikkelevene i Vestfold til første fellesøving i Tønsberg.