Skal kjempe om prisen for Beste HR-bedrift - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 26. apr. 2016
  • 02. jun. 2016

Skal kjempe om prisen for Beste HR-bedrift

Uvær UB har finpusset både stand og HR-rapport før NM for Ungdomsbedrifter.

– Vi er klare! Denne gangen har vi hatt en plan helt fra starten av og jobbet mer strukturert. Vi har tatt tak i tilbakemeldingene på hva som måtte gjøres for å vise oss ordentlig fram under NM, forteller Viktor Strøm Ulvi, Odin Syrrist og Kristian Vågran i Uvær UB.

Torsdag og fredag denne uka tar trekløveret med seg Daniel Christiansen, Jostein Liverød og Ola Elias Dybdahl og setter kursen mot NM på Lillestrøm. Der venter offisiell åpning ved statsminister Erna Solberg, festmiddag og underholdning. Og selvfølgelig premiering av landets aller beste ungdomsbedrifter.

– Standen og HR-rapporten er våre styrker. Under fylkesmessa tiltrakk standen vår seg mye oppmerksomhet. Nå har vi gjort den enda bedre med mer detaljer og en styrking av det maritime preget. I tillegg har vi brukt IA-rapporten, som ga oss NM-billett, som utgangspunkt for en forkortet og forbedret HR-rapport.

Måtte ta tak

At guttene i Uvær UB nå skal kjempe mot landets aller beste ungdomsbedrifter var det få som trodde etter innsatsen på skolemessa i januar i år. Selv betegnet de 1. plassen for «Beste IA-bedrift» under fylkesmessa (bildet under) som prisen for beste skippertak.

– Vi var flaue etter skolemessa. Det nytter jo ikke å selge en luksusvest når standen er så dårlig at veggene holder på å rase sammen. Ingen kan ta ideen og produktet seriøst når helheten mangler. Vi var ikke i nærheten av å vinne noen priser på skolemessa og skjønte at vi måtte gjøre noe.  

Bilde av Uvær UB under fylkesmessa

Som sagt så gjort. Guttene tok tak – blant annet takket være konkurranse fra en annen ungdomsbedrift.

– SVOS UB har også utviklet en redningsvest og når vi så dem på skolemessa bestemte vi oss for at vi ikke kunne la dem vinne over oss. Så da satte vi fart mot fylkesmessa!

Imponert over TPV UB

Nå er det bare en intern konkurrent igjen for UB-en fra THVS. TPV UB gjorde seg bemerket da de stakk av med hele seks priser under fylkesmessa og ble belønnet med NM-deltakelse gjennom et wildcard fra Ungt Entreprenørskap Vestfold.

– De er veldig seriøse og veldig flinke. Vi unner TPV UB alt av priser, forsikrer Viktor, Odin og Kristian, som er fornøyd med at de selv har klart å balansere kompis- og kollegaforholdet gjennom både skippertak og mer langsiktig jobbing.

– Vi har prøvd å skille mellom arbeid og venner og syns egentlig at det har gått ganske greit. Vi er ikke bare venner, men også kolleger som jobber mot et felles mål og som er avhengige av at alle bidrar.

– Det hadde kanskje vært lettere å sette grenser hvis vi ikke var kompiser på fritida, men vi hadde ikke fått den fleksibiliteten i gruppa som vi har nå. Og vi hadde iallfall ikke hatt det like gøy! Vi er nok ikke den gruppa som jobber aller mest, men det skjer noe når vi først setter i gang!

Lærerikt

NM på Lillestrøm blir siste samling som kollegaer for guttegruppa.

– Det er rart å tenke på at tida med ungdomsbedrift går mot slutten, men vi er kjempefornøyd med det vi har fått til sammen. Og det aller kuleste er jo at vi kan avslutte med NM, sier guttene, som tar med seg mye lærdom fra entreprenørskapsfaget.

– Vi føler absolutt at vi har lært mye. Ikke bare om aspektene rundt det å starte en bedrift, men også om samarbeid og det å jobbe sammen som et lag.

Hvis alt går som Uvær UB drømmer om, kan laget avslutte samarbeidet med en høythengende NM-pris.

– Vi vet at det forventes mer av oss nå under NM, men vi har jobbet hardt og målrettet i det siste og en pris på NM hadde bare vært helt rått, avslutter Viktor Strøm Ulvi, Odin Syrrist og Kristian Vågran.