Klare for den nasjonale UKM-festivalen - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 12. jun. 2016
  • 15. aug. 2016

Klare for den nasjonale UKM-festivalen

MK-elevene Thea og Tomine styrer flerkameraproduksjonen i Trondheim.

– Det var en veldig fin beskjed å få! Etter noen nedturer den siste tiden, gikk det plutselig opp igjen. Jeg tenkte bare «Yes, endelig»!

Det sier Tomine Marie Kruse. Nylig fikk hun og medelev Thea Larsen Nilsen i 2MKA beskjeden de hadde håpet på fra UKM. Juryen var så imponert over jentenes innsats under fylkesfestivalen at de fikk bli med videre til Trondheim.

– Vi har ikke fått noen begrunnelse for hvorfor akkurat vi fikk bli med videre med lyd og flerkameraproduksjon, men for min egen del føler jeg at jeg fikk prøvd ut noen nye ting og var veldig engasjert under fylkesmønstringen, forteller Thea.

Sosialt

Til sammen har 25.000 ungdommer stått på scenen landet rundt i UKMs lokalmønstringer og fylkesfestivaler de siste månedene. Når landsfestivalen går av stabelen i Trondheim 24. – 28. juni, har antall deltagere blitt til 600 ungdommer. Sammen skal de fylle de fire dagene med blant annet forestillinger, workshops, konserter, filmvisninger, kunstutstilling, TV-produksjon og sosialt samvær.

– Vi gleder oss både til det sosiale og til å lære mer om lyd og produksjon. Det blir en utfordring med mye nytt utstyr, men vi tror det blir gøy også!

Samarbeid

24. juni setter MK-elevene seg i bussen mot Trondheim sammen med en haug andre UKM-deltagere. Dermed får de en skikkelig sosial kickstart.

– Med en åtte timers busstur, regner vi med at vi kommer til å bli ganske godt kjent. Det blir både hyggelig, men også viktig i forhold til den jobben vi skal gjøre sammen i Trondheim at vi er en gjeng som er trygge på hverandre, sier jentene:

– Hvilke forventninger har dere til landsfestivalen?

– Jeg regner med at det blir en god del nytt sammenliknet med fylkesfestivalen. Når det gjelder samarbeid, håper jeg at vi klarer å jobbe som et team. Selv om det er folk vi ikke kjenner, skal vi klare å levere en så god produksjon som mulig, sier Tomine, og får støtte av Thea:

– Jeg både håper og tror at samarbeidet skal gå veldig bra!