Klare for praksis i Spania - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 29. feb. 2016
  • 11. apr. 2016

Klare for praksis i Spania

Helsefagarbeiderelever skal jobbe ved spansk sykehus og rehabiliteringssenter i to uker.

– Vi gleder oss til å oppleve hvordan det er å jobbe i utlandet og få en helt annen praksiserfaring enn vi har fra før.

Det sier de seks helsefagarbeiderelevene som i dag setter seg på flyet til Spania. I to uker skal Linn Hege Roso, Silje Klaastad Myrvang, Helle Mortensen, Stine Leiknes, Ronja Hellerdal Waagan og Thea Susæg ha praksis ved rehabiliteringssenteret Centro Asisencial Nuruego og sykehuset IMED Levante.

Målbevisst jobbing

Da jentene ved skolestart fikk vite om mulighetene til to praksisuker i Spania etter vinterferien, var de ikke i tvil om det var noe de ønsket å være med på. Men da måtte det jobbes målbevisst.

– Jeg satte meg som mål med én gang at dette skal jeg få til! Det var bare å begynne å jobbe med karakterene og lite fravær. Muligheten for praksis i utlandet var veldig motiverende, forteller Thea.

Elevene, som ønsket å bli vurdert, måtte skrive søknad og gjennomføre et intervju der de blant annet ble spurt om motivasjonen for å reise.

– I tillegg ble vi vurdert etter karakterer i praksis og engelsk muntlig og det ble sett på orden, oppførsel og fravær, forteller elevene.

Må snakke spansk

Mens Silje og Thea skal være på et rehabiliteringssenter der både ansatte og brukere snakker norsk, må Linn Hege, Helle, Stine og Ronja forberede seg på å snakke spansk.

– Språket blir en utfordring, men det skal gå bra. Læreren vår har forberedt oss på at de bruker mindre tid per pasient enn vi er vant til hjemmefra. Vi skal følge veileder så mye vi kan, men vi vil jo også ha mulighet til å bruke tid på pasientene som de ansatte ved sykehuset ikke har.

Skal motivere

Elevene går inn i ordinær turnus og har satt som mål å lage en videoblogg hver dag. I tillegg kommer rapporter og andre skoleoppgaver.

– Oppholdet skal være en motivasjon for andre også, så det er viktig at vi formidler hvordan praksishverdagen er, forteller jentene og legger til:

– Praksis i Spania er kult å ha på CV-en og kan være en stor fordel hvis en har planer om videre studier innen helse i utlandet. Vi har hørt om elever som har fått så gode tilbakemeldinger at de har blitt tilbudt læreplass på stedet de var i praksis. Det er motiverende!

Følg jentene på bloggen saludchicas.blogg