Lærlingstafetten i mål på ambulansefag - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 01. sep. 2016
  • 15. nov. 2016

Lærlingstafetten i mål på ambulansefag

Sykehuset i Vestfold fikk honnør for viljen til å ta inn lærlinger.

Med lærlingstafetten har Vestfold fylkeskommune hatt som mål å skape flere lærlingplasser i fylket. Torsdag var det målgang på ambulansefag på THVS da administrerende sykehusdirektør Stein Kinserdal markerte sisteetappen ved å levere stafettpinnen tilbake til fylkesordfører Rune Hogsnes og leder for hovedutvalg for utdanning, Frode G. Hestnes.

– Vi har jobbet intensivt med å plassere lærlinger og har sett at mulighetene er mange. Stafettpinnen har gått gjennom flere offentlige virksomheter og endte til slutt opp på Sykehuset i Vestfold som skal ha stor honnør for å være så gode på lærlinger, sa Rune Hogsnes under torsdagens markering.

Intensjonsavtale

Sykehusets velvilje til å ta imot lærlinger kommer blant annet Vg2 ambulansefag på THVS til gode. Mens flere yrkesfagelever kan ha utfordringer med å skaffe seg læreplass etter Vg2, har ambulansefagelevene allerede ved inntak inngått en intensjonsavtale om læreplass ved Sykehuset i Vestfold – forutsatt at vurderingskriteriene innfris også ved utgangen av skoleåret. Det betyr at av sykehusets 32 læreplasser er 16 tiltenkt elevene fra ambulansefag.

– Hos oss på Vg2 Ambulansefag har vi elever fra hele Vestfold. Noen har også flyttet til Vestfold for å starte på THVS.  Skolehverdagen er krevende, men vi har veldig motiverte elever, fortalte lærer Vigdis Haugan.

Bilde fra lærlingstafetten

Under overrekkelsen fikk elevene fortalt om hvordan de jobber med realistisk opplæring i hverdagen og de fikk gode råd med seg på veien fra blant annet sykehusdirektør Stein Kinserdal og fylkesordfører Rune Hogsnes.

– Det er viktig at dere bringer med dere nye kompetanse og kunnskap fra skolen og ut i arbeidslivet. Stå på og si ifra hvis dere oppdager ting som burde vært annerledes. Samfunnet trenger dere. Vær stolte av den jobben dere gjør!

Og til bedrifter som tenker på å bli lærebedrift:

– Lærlinger er berikende! De bringer ny inspirasjon inn på arbeidsplassen og gjør noe med kulturen. Opplæringskontoret bistår også mer enn gjerne med opplæring slik at bedriftene er godt rustet til å ta imot lærlingene og gi god opplæring.