Lovendringen endelig vedtatt - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 14. jun. 2016
  • 15. aug. 2016

Lovendringen endelig vedtatt

Stortinget vedtok forslaget om muligheten til å tilby mer grunnskoleopplæring.

Dermed har fylkeskommunene og kommunene skal få mulighet til å tilby mer grunnskoleopplæring til elever med rett til videregående opplæring dersom de har behov for det.

Det skriver Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (NAFO) på sine hjemmesider. Lovendringen gjelder alle elever som har behov, men særlig minoritetsspråklige elever med kort botid i Norge vil trenge tilbudet for å bli bedre rustet til å gjennomføre videregående.

Betyr mye for mange

Siden 2007 har Larvik kommune, i tett samarbeid med Thor Heyerdahl videregående skole (THVS), jobbet for å gi minoritetsspråklige elever med kort botid i Norge mulighet til utvidet grunnskoleopplæring for å sikre et godt faglig og språklig grunnlag ved å ta ungdomsskolefag på nytt.

I september 2015 kunngjorde kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen at innføringstilbudet ikke lenger skal drives som en forsøksordning med dispensasjon fra opplæringsloven, men bli en modell til bruk over hele landet. Nå er også ministerens forslag vedtatt i Stortinget.

– Etter mange års års arbeid for å gi minoritetsspråklige elever grunnleggende opplæring har vi oppnådd noe veldig viktig som betyr mye for mange. Sammen har Larvik kommune og Vestfold fylkeskommune bidratt til en lovendring som gjør norsk skole bedre, sier rektor Robert Rognli.

NAFO: Mulig å tilby mer grunnskoleopplæring

THVS: Lovendring etter åtte år!

THVS: Jubler for tre nye år