Mye livsgledemoro i Larvik - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Foto: Randi Palmgren Heimstad
  • 15. des. 2016
  • 21. mar. 2017

Mye livsgledemoro i Larvik

Stor aktivitet for barn, unge og eldre i regi av helse- og oppvekstfagelever fra THVS.

Denne høsten har det vært rikelig med livsgledeaktiviteter i Larvik. Livsglede for Eldre-tilbudet utvides stadig og nå er også Stavern sykehjem med i det gode selskap. Dermed er Livsglede-elevene på plass ved tre sykehjem og to eldresenter i kommunen.

– Nytt denne høsten er også at fem barnehager i kommunen er blitt Livsglede-barnehager, forteller livsgledekoordinator Randi Palmgren, som er kjempefornøyd med samarbeidsbarnehagene Torstrand og Gapatrosten.

– Flotte, forventningsfulle barn i gule t-skjorter kommer til Yttersølia sykehjem og Tårngården eldresenter og sprer masse Livsglede til Larviks eldre sammen med våre egne elever ved helse- og oppvekstfag.

Livsglede for Eldre besøk på sykehjemOg det er ingen tvil om at de eldre, ansatte og pårørende rundt om på institusjonene setter pris på elevens arbeid og engasjement.

– Vi blir møtt med stor takknemlighet og elevene opplever aktivitetene gir gode erfaringer og praksisnær og nyttig læring.

Julemoro

Den siste måneden juleaktivitetene stått i kø. Blant aktivitetene har det vært blant annet julebakst, juleverksted, besøk til Gjennestad hagesenter og julefest.

– Ved Yttersølia har de også hatt besøk av en flott hund som en av lærerne tar med seg på livsglededagen hver torsdag, forteller Heimstad.

Onsdag denne uken ble det arrangert førjulskveld for 48 eldre fra Tårngården og Nanset eldresenter.

– Det er elevene selv som står for programmet med sang, quiz, dikt og selvsagt bevertning med bløtkake sponset av Bakers. Blomster fra Torstrand blomster og Larsens gartneri var blant premiene og i tillegg ble det vist film fra sverigeturen vi hadde i våres.

Spennende program

Neste termin er det flere elever som ønsker å være på livsgledegruppene og Heimstad kan allerede røpe at det står mye spennende på programmet. Blant annet skal en gruppe eldre få servert mat i skolens restaurant Tigris.

Middagen er et samarbeid med restaurant- og matfag der livsgledeelevene på Vg1 er vertskap. Etter middagen skal de eldre besøke Vg2 helsefag hvor de blant annet får målt blodtrykk og blodprosent.

– Dette er noe av det helsefagelevene har som kompetansemål. Når de da får «trene» på eldre, blir det mer praksisnært og lærerikt, sier Heimstad.

I tillegg planlegger Vg2-elevene på barne- og ungdomsarbeider, i samarbeid med en livsgledegruppe på Vg1 et arrangement inne på skolen hvor barn, unge og eldre skal ha det moro sammen. Den tradisjonelle sverigetur står selvsagt også på programmet i mai.

Dermed ligger alt til rette for gode og minnerike opplevelser på tvers av generasjoner også i 2017.

Livsglede for Eldre på Gjennestad

Livsglede for Eldre besøk på sykehjem

Livsglede for Eldre besøk på sykehjem

Livsglede for Eldre besøk på sykehjem