Nå blir det gratis havregrøt til elevene - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 12. feb. 2016
  • 11. apr. 2016

Nå blir det gratis havregrøt til elevene

Bruker av prispengene for å gi elevene en god start på dagen.

– Forslaget om gratis havregrøt til frokost har blitt kjempegodt mottatt av elevene. Det er mange som kommer tidligere på skolen enten på grunn av buss eller bare fordi de liker å ha litt ekstra tid på morgenen, så dette tror jeg blir vellykket. Vi gleder oss iallfall til å teste det ut, sier elevrådsleder Aurora Seierstad.

Fra tirsdag 1. mars står havregrøtkjelen klar i kantina fra klokka 07.45 – 08.30. Målet er at tilbudet om gratis frokost ikke bare skal gi elevene en god start på dagen rent ernæringsmessig, men også ha en sosial og integrerende verdi.

– Vi har involvert elevrådet som er positive til at vi bruker en del av pengene fra Dronning Sonjas skolepris til å finansiere gratis frokost for elevene. Vi er enige om at dette er god bruk av prispengene som var ment å gå til blant annet sosiale og integrerende tiltak for elevene, sier rektor Robert Rognli.

Stiller likt

Første uka etter vinterferien er det planlagt grøtservering tirsdag, torsdag og fredag, men målet er at gratis frokost skal bli et daglig tilbud.

– Tanken er at alle elever skal få muligheten til å spise frokost – også de som ikke orker eller rekker å spise før de drar hjemmefra. Noen trenger å våkne litt, andre har kanskje løpt fra matpakka og langt ifra alle har råd til å kjøpe mat i kantina hver dag. Med dette tilbudet stiller alle likt, sier daglig leder i kantina Heidi Ødegård.

Mer konsentrert

Kantinesjefen har vært i kontakt med andre skoler som har gjort seg gode erfaringer med å servere elevene gratis frokost.

– Lærere på andre skoler melder tilbake om at elevene oppleves som mer konsentrert og fokusert i timene. Jeg syns det er hyggelig at vi kan bruke noe av prispengene på å gi elevene en god start på dagen, sier Ødegård.

Hun får støtte av elevrådslederen:

– At elevene får mulighet til å få i seg mat på skolen gratis, kan ha en kjempepositiv virkning på skoledagen vår. Frokost er jo det viktigste måltidet i løpet av dagen!