Nå dekker de til fest - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 20. mai. 2016
  • 20. jun. 2016

Nå dekker de til fest

Skal øke rekrutteringen ved å invitere ungdomsskoleelever til treretters i restauranten.

24. – 26. mai besøker til sammen 105 elever fra 9. trinn på Ra ungdomsskole elever og lærere på restaurant- og matfag (RM) på THVS.

– I tre dager skal elevene fra Ra ungdomsskole, sammen med våre elever og lærere, komponere og spise en treretters meny. Mange av råvarene som blir brukt i oppskriftene er produsert i vårt nærområde og er dermed såkalt kortreist mat. Det er viktig at vi som bor i Vestfold har en identitet til landsdelen vi bor i og maten vi spiser, sier avdelingsleder på RM Sten Vidar Johannesen.

Samarbeid

«Vi dekker til fest» er et omdømme- og rekrutteringskonsept som bygger på et systematisk samarbeid mellom skoler og bedrifter og kan vise til svært solide resultater for økte søkertall flere steder i landet. Lokalt i Vestfold samarbeider Vestfold fylkeskommune med Opplæringskontoret for restaurant- og matfag, Vestfoldkokkenes Mesterlaug og Kurs og Opplæringskontor for salgs- og matfagene.

– Formålet med invitasjonen er blant annet å fremme utdanningsmulighetene innenfor restaurant- og matfagene og samtidig synliggjøre læreplanmålene våre. På den måten ønsker vi å øke kunnskapen om og rekrutteringen til utdanningsprogrammet, forteller avdelingslederen.

Kosthold og ernæring

I restaurant Tigris er Ina Maria Røed og Ingrid Kildahl Myrvollen i 2KSA i full gang med eksamensforberedelse. Vg2-elevene er ikke i tvil om at de har lært mye om både kosthold, ernæring og matlaging siden de startet opp for snart to år siden.

– Jeg syns ernæring og det å lære om det en spiser er veldig interessant, sier Ingrid, som startet på RM med et ønske om å bli institusjonskokk.

Den drømmen lever fremdeles i beste velgående, og nå har Ingrid fått læreplass hos Larvik catering. Også klassevenninne Ina Maria er godt fornøyd med valget hun tok i 10. klasse på ungdomsskolen.

– Hovedgrunnen til at jeg søkte restaurant- og matfag er at jeg liker å lage mat. Jeg føler at jeg har lært mye som jeg kommer til å få bruk for resten av livet og det er fremdeles gøy å lage mat, sier Ina Maria.

Neste uke er det Ra-elevenes tur til å finne ut om utdanningsprogrammet også er noe for dem. På menyen de tre dagene står:

Alkoholfri coctails
#
Varmrøkt laks med pepperrotkrem på salatseng. Kuvertrundstykke
#
Ovnsstekt svinenakke og lammepølse, sauterte grønnsaker, rotmos, sjysaus
#
Sjokoladefondant m/ vanilje- og eksotisk fruktkompott