Nå er det på med russebuksa - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 27. apr. 2016
  • 14. jun. 2016

Nå er det på med russebuksa

Onsdagens vrengekro markerer starten for årets russefeiring.

I kveld samles 300 avgangselever i bakgården på THVS for grilling, russedåp og vrenging av russebukser.

– Vrengekroa samler mange ulike gjenger på et relativt lite område og er en fin mulighet for å bli kjent med andre enn de en henger med til vanlig, sier russepresident Casper Bruun Karlsen og festsjefene Adrian Stokstad og Simen Christiansen.

De tre Vg3-elevene er nemlig ikke i tvil om hva som er det aller viktigste med russetida.

– Samhold og at alle inkluderes! Vil føler iallfall selv at årets russekull er en sammensveiset gjeng der de aller fleste er med.

God hjelp

Når grillene fyres opp i ettermiddag, kan de to festsjefene se tilbake på en god del planlegging for å få alt på plass.

– Det er en del som skal ordnes med gjerder, doer, vakter og griller, men vi har fått god hjelp underveis. Heldigvis kjenner vi mange som har erfaring og lyst til å hjelpe til, og vi har tatt imot all hjelpen vi kunne få, forteller Simen, som hadde forventet seg enda flere arbeidsoppgaver.

– Å sitte i russestyret har vært mest artig og egentlig ikke så mye jobb som jeg trodde. I tillegg har vi lært en god del om samarbeid og organisering.

Tøyer ikke grensene

Selv om det er i kveld buksene vrenges offisielt har russefeiringen vært i gang en god stund allerede.

– Russetida har vært bra hittil med blant annet treff på Fredriksten i helga som var, men det blir nok enda bedre nå som vi kan gå med buksene på skolen, sier russepresidenten.

Med store busser og vaner og russ i feststemning følger ofte en del støy, men årets avgangskull føler at de har en god dialog med politiet.

– Vi har respektert når politiet har sagt at vi må dempe oss og vi har ikke tøyd grensene. Det er fullt forståelig at noen sier ifra når vi spiller for fullt på Esso’n klokka fire om natta.

Torsdag venter russefrokost i kantina på THVS og helga 6. – 8. mai er det klart for det store landstreffet i Stavanger. Innimellom treff, rulling og skolearbeid, er planen å forberede noen gode poenger til russetoget på 17. mai.

– Vi prøver å planlegge et tema for toget, men det er ganske vanskelig å få folk til å engasjere seg før de må. Målet er iallfall å få til et positivt omtalt russetog, avslutter Casper, Adrian og Simen, og får med seg følgende ord på veien fra rektor Robert Rognli:

– For mange av våre Vg3-elever er ventetiden endelig over. Russefeiringens offisielle start står for døren med vrengekro i bakgården. Vi er glade for at russen velger å være «hjemme» på THVS, og vi håper at kveldens markering blir i morsomme og trygge rammer. Jeg ønsker alle våre russ en herlig russetid!