Nå har dokka fått navn - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • Stine Indahl
  • 14. okt. 2016
  • 13. des. 2016

Nå har dokka fått navn

Høytidelig markering da ambulansefagtilbudet på THVS ble offisielt åpnet.

To måneder ut i skoleåret er det nyopprettede ambulansefagtilbudet på Thor Heyerdahl vgs. (THVS) allerede godt i gang. Fredag ble det snorklipping, voksendåp av simuleringsdokka Leif, taler og overrekkelse av en splitter ny hjertestarter da Vestfold fylkeskommune (VFK) og Sykehuset i Vestfold (SiV) inviterte til offisiell åpning.

– Måten ambulansefag har blitt etablert på er et fantastisk eksempel på teamwork. Alle har bidratt og samarbeidet har rett og slett vært utrolig, sier avdelingsleder Heidi Elgesem ved helse- og oppvekstfag.

Avdelingslederen på THVS benyttet anledningen til å takke samtlige som har bidratt til at 16 ambulansefagelever nå er i full gang med undervisningen. Også rektor Robert Rognli er imponert over både velvilje og samarbeid i alle ledd.

– Opprettelsen av ambulansefag har fått fram noe av det beste ved denne skolen. Vi har sett kompetanse på mange områder, sier Rognli, og trekker fram blant annet idrettsfagavdelingen, driftsavdelingen og elevene på teknikk og industriell produksjon.

Kjærkommen gave

Takket være generøse bidrag fra ambulanseavdelingen ved Sykehuset i Vestfold får elevene til daglig bruke oppdatert utstyr i undervisningen. Fredag sørget fylkesordfører Rune Hogsnes og leder av hovedutvalget for utdanning Frode Hestnes for ytterligere et utstyrstilskudd da avdelingen fikk overrakt ny hjertestarter.

Bilde fra åpningen av ambulansefag

– Jeg er imponert over innsatsen skolen har lagt ned for å få dette til. Med 30.000 årlige ambulanseoppdrag i Vestfold er det ingen tvil om at ambulansearbeider er et viktig yrke og at behovet for rekruttering er stort, sier fylkesordfører Hogsnes, som gleder seg over et nytt yrkesfagtilbud.

– Vi har i flere år hatt et stort fokus på yrkesfag i fylkeskommunen. Med ambulansefag på THVS får vi enda en utdanningsmulighet som Vestfold ikke har hatt tidligere. Det er godt å se at dere virkelig vet hva dere vil og er stolte over å være elever på ambulansefag.

Ventende praksis

Ambulansefagelevene sørget selv for å sette sitt preg på åpningen med både sang og filmfremvisning, og i kulissene sørget reiselivselevene fra service og samferdsel for at arrangementet gikk smertefritt i sine rolle som vertskap.

Etter en innholdsrik oppstart på skolebenken er elevene nå snart på vei ut i praksis. Det ser seksjonsleder i ambulanseavdelingen ved Sykehuset i Vestfold Erik Gustavsen fram til.

– Vi er klare til å ta dere imot! Siden dette er første gangen så har vi ikke så veldig mange forventninger til dere, men vi forventer at dere viser lærevilje og at dere er motivert for å komme ut i praksis. Som ambulansearbeider har dere mange øyne rettet mot hvordan dere utfører jobben deres. Alle oppdrag er like viktige for de som trenger dere mest – nemlig pasientene. Det er dere de stoler på, avslutter Erik Gustavsen.

 

NRK Vesfold: Leif er en viktig pasient

 

Bilde fra åpningen av ambulansefag

Fylkesordfører Rune Hogsnes gleder seg over at elever fra Vestfold nå har anledning til å ta ambulansefag i sitt eget hjemfylke.

Bilde fra åpningen av ambulansefag

Reiselivselever fra service og samferdsel var vertskap under fredagens åping og sørget blant annet for servering.

Bilde fra åpningen av ambulansefag

– Simuleringsdokka Leif gjør det blant annet mulig for elevene å sjekke puls, måle blodtrykk og sette veneflon, forteller ambulansfaglærer Elisabeth Holst.