Nå kan påskekosen sikres - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 11. mar. 2016
  • 26. apr. 2016

Nå kan påskekosen sikres

Årets påskemarked bugner av søte, hjemmelagde fristelser.

Dagene fram til påskeferien går fort, men det er ingen grunn til å bekymre seg om du skulle henge litt etter med forberedelsene. Salg- og serviceelevene på AHT har nemlig allerede gjort store deler av jobben for deg, og torsdag 17. mars klokka 09.45 inviterer de til sitt tradisjonelle påskemarked utenfor biblioteket.

– Solskinnsboller, gulrotkakemuffins og påskehareboller er bare noe av det som står på menyen, forteller lærer Lene Borgersen.

Populær konfekt

Elevene har med andre ord brukt de siste ukene svært godt, og tilbyr også flere klassikere som tidligere har blitt tatt imot med åpne armer; blant annet hjemmelaget konfekt, fylte sjokoladeegg og maisknekkebrød. Konfekten selges i esker som elevene har laget selv. I tillegg har de jobbet med egne plakater, brosjyrer og prislister.

Bilde av solskinnsboller til påskemarkedet– Vi ha vært litt stresset for å få alt klart, men heldigvis fikk vi gjort veldig mye forrige torsdag, forteller Caroline B. Svendsen.

Glutenfritt

Under én uke før skoleårets siste marked, er nå det meste på plass. Mesteparten av baksten er fryst ned for å være ferskest mulig til selve salgsdagen. Til og med vaffelrøra er på plass.

– Jeg har laget både vanlig og glutenfri vaffelrøre, forteller Amalie Styrvold, som selv har nystekte vafler som sin absolutte favoritt.

Og for deg som ikke orker å vente helt til påske med å kose seg litt ekstra, er det ingen fare. Alt ligger til rette for en velfortjent utskeielse allerede torsdag 17. mars.

– I år serverer vi varm sjokolade med marshmallows i tillegg til kaffe og nystekte vafler som vi pleier. Vi har troen på at det kommer til å bli en stor hit nå rett før påske, sier Borgersen.

Hektisk

Men selv med det meste under kontroll, er elevene innstilt på at selve markedsdagen kommer til å bli hektisk.

– På torsdag blir det mer enn nok å gjøre allerede fra morgenen av. Vi skal blant annet steke vafler, dekorere muffins, koke kaffe og lage varm sjokolade. Vi må starte tidlig for å rekke å være ferdige til den første pausen klokka ti, sier Borgersen, og legger til:

– Vi håper at både elever og ansatte husker på kontanter denne dagen og tar turen innom markedet vårt utenfor biblioteket i 3. etasje!

Bilde av varer til påskemarkedet