Nå må CV-en finpusses - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 18. feb. 2016
  • 11. apr. 2016

Nå må CV-en finpusses

Torsdag 3. mars kan du sikre deg både sommerjobb og verdifulle referanser.

– Vi vet at den første jobben kan være et springbrett inn i arbeidslivet. En sommerjobb gir deg i tillegg en inntekt og ikke minst nyttige referanser til videre jobbsøking, sier seniorrådgiver Halvor Sanne (bildet) i Nav Vestfold, markedsavdelingen.

Torsdag 3. mars klokka 11.30 til 14.00 er representanter fra blant annet Foldvik Familiepark, Color Line, Lysnes, Skotta, Hotel Grand Farris og Bedehuset på plass på THVS for å møte ungdom på sommerjobbjakt.

– Jobbene er der og at de skal besettes, men det er kamp om de mest spennende jobbene. Nå gjelder det å være våken og benytte sjansen til å gi en potensiell ny arbeidsgiver et ansikt bak CV-en, oppfordrer Sanne.

Flere muligheter

Han får støtte av kollega Elin Snedal Christiansen. I sin jobb som rekrutteringskontakt jobber hun mye med å bygge relasjoner med bedrifter som er på utkikk etter både sommervikarer og andre type stillinger.

– Det kan absolutt være mulighet for å noe mer fast for de som gjør en god jobb sommermånedene. Kanskje er det behov for en ringehjelp utover høsten eller en vikar i neste ferie, sier Snedal Christiansen.

Vise seg fram

På THVS er leder på elevtjenesten Bernhard Grøtan godt fornøyd med at den årlige jobbmessen arrangeres på skolen, og dermed gir elevene mulighet til å vise seg fram.

– Det at NAV legger messa hit gjør at over 1.600 ungdommer, altså 95 % av alle unge mellom 16 og 19 år i Larvik og Lardal, får en enestående mulighet til å profilere seg overfor aktuelle arbeidsgivere, sier Grøtan.

– Elevene stiller som regel med gode CV-er og får mulighet til å presentere seg personlig. Dette har hvert år gitt sommerjobber for mange. Samtidig er dette en god erfaring å ha med seg til søkingen i et framtidig arbeidsmarked, legger han til.

Motivasjon og høflighet

Selv om mange arbeidsgivere ser etter ungdom fra 18 år og oppover, kan Sanne fortelle at blant annet distriktets campingplasser har arbeidsplasser også for ungdom under 18 år.

– I år har vi et enda større fokus på de under 18 år, og både campingplassene og Foldvik Familiepark tar også imot ungdom som ennå ikke har fylt 18 år.

Uansett alder, deler Sanne og Snedal Christiansen følgende råd for den kommende jobbjakten:

  • Møt med en CV som er oppdatert, ser presentabel ut og inneholder riktig kontaktinfo.
  • Vær tilgjengelig når arbeidsgiver tar kontakt, og vær forberedt på å jobbe gjennom hele sommeren.
  • Vis at du er motivert, har gode holdninger og lyst til å jobbe.
  • Gode, tradisjonelle verdier som å være høflig og imøtekommende gjelder i høy grad fremdeles.