Nærmer seg premiere - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 19. jan. 2016
  • 18. feb. 2016

Nærmer seg premiere

28. og 29. januar presenterer musikk- og danseelevene Beatles-klassikere i Bølgen.

– Vi føler at vi ligger bra an. Det har skjedde noe etter den siste øvingshelga og nå begynner forestillingen virkelig å ta form.

3. økt er i ferd med å starte og den store dansesalen fylles opp med musikere, dansere og lærere. I gangen utenfor passer danseeleven Mari Sæther Glittum, Celine Trollsås og Vilde Ask på å få seg en liten matbit før øvingen er i gang igjen. I dag er det åpningsnummeret som skal gjennomgås. Helt til det sitter.

– Det blir mye øving. I dag er det noen av oss som har brukt midttimen også. Klart det blir intensivt, forestillingsarbeid er både gøy og slitsomt på samme tid, forteller danserne.  

Gode coverversjoner

I årets forestilling presenteres det kritikerroste Beatles-albumet Sgt. Pepper´s Lonely Hearts Club Band fra 1967. Albumet har blitt kåret til verdens beste av musikkmagasinet Rolling Stone, og har vært en inspirasjonskilde for utallige musikere.

– For oss dansere blir det en stor overgang fra fjorårets forestilling. Det har vært krevende å lage spennende koreografier, men det er lærerikt og ikke minst veldig gøy å se hvor flinke musikerne er til å lage gode coverversjoner, sier Mari, Celine og Vilde.

Bilde fra øvelelse til uke 4

Øvelsen er i gang og jentene finner raskt plassene sine i dansesalen. Musikerne spiller opp og åpningsmelodien runger i rommet.

– Alle skal synge og dere skal synge høyt. Jeg vil ha mye mer formidling og masse lyd. Vi må bruke tida nå på å gjøre dere trygge, sier lærer Maria Ottesen.

Variasjon

For hver gjennomkjøring faller flere og flere brikker på plass.

– Etter hvert som vi øver ser vi hva vi må ta tak i, men nå begynner både koreografiene og sangene å sitte, sier de tre danserne.

For avgangselevene Mari og Celine er årets forestilling den tredje siden de begynte på THVS. Jentene er ikke i tvil om at den store variasjonen i tema fra år til år har gitt mange fordeler.

– Det har vært tre svært ulike forestillinger. I 2014 presenterte vi en fortelling med en tydelig rød tråd, mens fjorårets forestilling var mer abstrakt og med flere ulike sjangre. I år er tema satt med ett album og det blir en helt annen måte å jobbe på. Men variasjon er bra – det gir oss mer erfaring enn om forestillingene hadde vært mer like.

Bilde fra øvelelse til uke 4

For jentene bidrar nye koreografier, tett samarbeid og intensive øvingshelger til noe langt mer enn kun en musikalsk opplevelse i Bølgen.

– Vi får tett fellesskap og samhold og blir nesten som en stor søskenflokk. Men det tar tid å bli enige om alt. Det er mange meninger som skal luftes og diskusjoner som skal tas, avslutter Mari Sæther Glittum, Celine Trollsås og Vilde Ask, som har følgende oppfordring til publikum 28. og 29. januar:

– Det har blitt så bra! Kom og se hva vi har fått til!

Bilde av MD-plakat