Niendeklassingene inntar THVS - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 15. nov. 2016
  • 28. jan. 2017

Niendeklassingene inntar THVS

Rett kursvalg skal gjøre elevene tryggere på veien videre etter ungdomsskolen.

– Jeg er ikke 100 prosent sikker på hva jeg skal velge, men det er nok studiespesialisering som passer best i forhold til hva jeg har lyst til å gjøre videre, sier Diellza Gjikolli.

Tirsdag var niendeklassingen fra Mesterfjellet ungdomsskole på plass i Boligmappa Arena da THVS ønsket hele 580 elever fra hele Vestfold velkomne til Rett kursvalg.

– For meg blir det studiespesialisering i dag og idrettsfag i morgen. For fremtiden tenker jeg at jeg har lyst til å bli enten advokat eller psykolog, forteller Diellza.

Bilde fra Arena under Rett kursvalg

Mens Diellzas klassevenninne Helene Franche (bildet over) brukte tirsdagen på å bli bedre kjent på helse- og oppvekstfag, var Aleksander Hansen fra Brunla ungdomsskole og Simen Næss Enge fra Mesterfjellet ungdomsskole i full gang på verkstedet på teknikk og industriell produksjon (TP).

– Jeg har vært innom skolen før, men det er første gang jeg har fått prøve meg på verkstedet. Det er veldig spennende, sier Simen (bildet under).

På verkstedet kaster elevene seg over dagens første prosjekt; produksjon av en telysholder under veiledning fra både lærere og Vg1-elever. For Markus Bjønnes i 1TPC er det ikke så altfor lenge siden han selv måtte velge hva han skulle gjøre etter ungdomsskolen.

Bilde fra TP under Rett kursvalg

– Jeg kom fra ungdomsskolen med mye fravær og dårlige karakterer, men etter at jeg begynte på TP så går det så mye lettere, forteller Markus.

– Hva tror du grunnen kan være til at du opplever skolehverdagen som enklere på videregående?

– Det er nok først og fremst all tiden vi bruker på verkstedet. Det føles nesten ikke som å være på skolen. På verkstedet driver vi jo med mye av det samme som jeg ville gjort hjemme også, sier Vg1-eleven.

Interesse

Sammen med Nicolai Ledsten, som er utplassert fra SVGS i YFF, har Markus følgende oppfordring til ungdomsskoleelever som skal velge utdanningsprogram på videregående skole:

– Velg det du er interessert i. Da blir det mye mer gøy. Hvis du ikke er interessert i for eksempel å skru, dreie og frese, så kan det bli lange dager på verkstedet. Men har du interessen, så er TP veldig spennende!

– Bruk dagene godt

Også studierektor for yrkesfagene Gro Einarsen er opptatt av ungdomsskoleelevene skal velge utdanningsprogram etter interesse.

– Valgene og mulighetene er veldig mange! Det er kanskje et fåtall av dere som har bestemt dere riktig ennå, men det aller viktigste er at du velger noe som du vet at du kan trives med, sier Einarsen.

– Nå står en flott gjeng med lærere og elever klare til å ta dere imot. Bruk disse to dagene godt. Vær nysgjerrig og snakk med elever og lærere som dere møter underveis, avslutter Gro Einarsen.

Les mer: Tar imot 580 niendeklassinger

Bilde av vaffelsteking fra Rett kursvalg på BA

I bygghallen sørget Øyvor Dahle og Grete Norunn Aakvik for at niendeklassingene ble møtt med nystekte vafler.