Nominert til landsfestivalen - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 22. apr. 2016
  • 02. jun. 2016

Nominert til landsfestivalen

MK-elever gjorde seg bemerket under UKMs fylkesfestival.

– Vi er veldig spente på hva arrangørene i Trondheim bestemmer seg for. Vi håper jo selvfølgelig å bli plukket ut, sier Thea Larsen Nilsen, Michelle Schermann og Tomine Marie Kruse i 2MKA.

Mens de aller fleste av deltakerne på UKM opptrer fra scenen, har MK-elevene filmet, sendt livestream og lagt opptakene ute på UKMs nettside i etterkant av arrangementet. Det har blitt lagt merke til.

– Etter fylkesfestivalen ble vi nominert til landsfestivalen som arrangeres i juni. I motsetning til deltakerne på scenen, som blir sendt direkte videre av en jury, blir vi som deltar bak scenen kun nominert, forteller Michelle.

Tøff konkurranse

Nå venter jentene på at arrangøren skal sette sammen det teamet de ønsker å ha med seg i Trondheim. I konkurranse med ungdom fra hele landet, tør ikke jentene å glede seg for tidlig.

– De skal plukke ut deltakere blant alle de nominerte fra alle fylker. Det betyr at de kan velge en eller to av oss, men også alle eller ingen, forteller jentene og legger til:

– Landsfestivalen er et veldig stort arrangement som det er en opplevelse i seg selv bare å få være med på. Det er en kjempefin mulighet til å bli kjent med nye mennesker – alle i UKM er jo så utadvendte og blide.

God veiledning

Etter først å ha kvalifisert seg fra den lokale mønstringen ventet store utfordringer og en bratt læringskurve under fylkesfestivalen.

– Det ble veldig hektisk og vi kan vel ikke akkurat si at alt gikk helt etter planen. Men vi følte at vi taklet både stresset og utfordringene som dukket opp på en god måte, sier jentene.

De roser i mentor og tidligere THVS-elev Peder Torp Mathisen for verdifull veiledning underveis.

– Peder kommer stadig med tips om hva vi bør gjøre og hva som ser bra ut. Han er veldig flink til å veilede og for oss er det en trygghet at vi ikke er helt alene. At han støtter oss, gjør det lettere å bli bedre.

Verdifulle erfaringer

For de tre jentene har arbeidet med flerkameraproduksjon, på tross av lange dager med få pauser og lite mat, virkelig falt i smak. Derfor tas all erfaring imot med åpne armer.

– Dette er noe jeg kunne tenke meg å jobbe med videre og da er det bare å få så mye erfaring som mulig. Alt vi lærer under UKM kommer veldig godt med. Og så har vi det jo veldig gøy, sier Michelle.

24. – 28. juni møtes nærmere 600 kreative ungdommer fra hele landet for å delta med alt fra sang og dans til akrobatikk og kunst. Forhåpentligvis blir det også med en eller flere THVS-elever bak kamera.