Nominerte til Medieprisen 2016 - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
 • Del
 • Google+
 • RSS

 

 • Stine Indahl
 • 02. mai. 2016
 • 14. jun. 2016

Nominerte til Medieprisen 2016

Mathilde og Malin og fire andre THVS-elever plukket ut blant 1.300 bidrag fra hele Vestfold.

Vi ungdommer ser på andre jenter på nettet og ønsker å se som de. Vi ser på sminkevideoer, følger med på blogger og skulle ønske vi så ut som de «perfekte» jentene. Vi tar på oss masse sminke, kler oss som alle andre og tørr ikke å skille oss ut.

Slik starter Vg1-elev Malin Bendiksens tekst «Vi jenter vil være som alle andre». Teksten ble først publisert på MK-elevenes ungdomsmagasin og ble raskt blant nettsidens mest leste. Nå er teksten også nominert i kategorien tekst åpen klasse under Medieprisen 2016.

– Alle i klassen måtte sende inn minimum ett bidrag og ungdomsteksten var det eneste jeg leverte. Jeg syntes det var skummelt å konkurrere med så mange og ville egentlig ikke bli nominert, forteller Malin.

Kult

Men Malins oppfordring til jenter om ikke alltid å følge etter alle andre ble lagt merke til blant hele 1.300 innsendte bidrag. Og når Vestfolds medieelever møtes til kåring på Bakkenteigen onsdag 4. mai, er det med totalt seks nominerte THVS-elever. I tillegg til Malin lyktes også Simen Sørhaug, Ole Kristian Bredvei Eikenes, Anna Sofie Hovland, Kit Narten og Mathilde Waale å komme gjennom juryens trange nåløye.

– Nå er det egentlig ganske kult å være nominert. Spesielt når vi vet at vi også konkurrerer mot elever på Vg2 og Vg3, sier Malin.

Medelev Mathilde Waale lar seg også rive med av nominasjonen.

– Jeg er ikke av typen som liker å skryte av det jeg har gjort, så dette er en rar følelse. Men herregud så deilig!

Nedstemt

Mahilde er, i likhet med Malin, nominert i tekst åpen klasse. I tillegg kjemper hun om førsteplassen i kategorien portrett i studio der hun har fotografert nettopp Malin Bendiksen.

Bilde av Malin Bendiksen

                                                                                                               Foto: Mathilde Waale

– Malin og jeg ble fort gode venner etter at vi startet på THVS og har jobbet en del sammen i fotostudio. Bildet jeg sendte inn til konkurransen er dystert og nedstemt, men jeg syns det er kult, sier Mathilde, som lenge har vært glad i å ta bilder.

– Tidligere har jeg tatt mest naturfoto, men dette skoleåret har jeg hatt mye fokus på portrettfoto. Jeg har lekt meg med lys, settinger og mennesker. At jeg ikke kunne så mye om portrettfoto når jeg startet, gjør det ekstra gøy å bli nominert i akkurat den kategorien.

– Hva er et godt portrettfoto for deg?

– Det må ha en betydning og en historie bak seg. Det er ikke nødvendigvis en fast lyssetting eller innstilling på kameraet, men det handler om at folk skal assosiere, tenke og lage sin egen historie når de ser bildet.

Ekstra bonus

Før onsdagens storslåtte kåring oppfordres alle nominerte til å forberede en takketale dersom de skulle gå helt til topps i sine kategorier. Mathilde og Malin har imidlertid ikke funnet fram penn og papir ennå.

– Jeg er redd for å bli skuffet hvis jeg begynner å tenke på en takketale. Dessuten vet jeg at jeg kommer til å si noe helt annet enn planlagt hvis jeg vinner, sier Malin.

Mathilde er enig:

– Jeg tror det vil komme helt naturlig, men jeg forventer ikke å vinne. For meg er det å være nominert en liten seier i seg selv. Å vinne er bare en ekstra bonus!

 

Nominerte fra THVS:

 • Portrett i studio: Mathilde Waale, 1MKA
 • Layout: Simen Sørhaug, 2MKA
 • Reklamefilm: Ole Kristian Bredvei Eikenæs og Simen Sørhaug, 2MKA
 • Reklame (lyd): Anna Sofie Hovland, 1MKA
 • Skjønnlitterær tekst: Kit Narten, 1MKA
 • Tekst åpen klasse: Mathilde Waale og Malin Bendiksen, 1MKA

Les Malins tekst Vi jenter vil være som alle andre

Østlands-Posten: Gratulerer jenter! Dere er bra nok, hver og en av dere