Opplevelsesrik utveksling med Erasmus+ - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 22. apr. 2016
  • 02. jun. 2016

Opplevelsesrik utveksling med Erasmus+

Reiselivselever storkoser seg på to ukers utveksling i italienske Salerno.

– Erasmus+ er et mobilitetsprosjekt i regi av EU, som vi har vært så heldige å få muligheten til å delta på, forteller reiselivselevene Caroline Knudsen Borge, Marlene Karlsen, Kristiine Raud og Gintare Tiskeviciute.

Formålet med prosjektet er å gi ungdom mulighet til å reise til ulike medlemsland for å oppleve blant annet kultur, utdanningssystem, språk og tradisjon.

Utplassering

I den ene av de to ukene oppholdet varer har elevene vært utplassert på reiselivsrelaterte arbeidsplasser. Mens Caroline og Marlene er i praksis på hotellet jentene bor på - Ave Gratia Plena, er Gintare og Kristiine i praksis på reisebyrårt Kudi Kudi i Salerno.

– Praksisen gir oss en godt innblikk i arbeidsdagen innenfor den italienske reisebyrå- og hotellbransjen, forteller reiselivelevene.

Bilde fra utveksling i Salerno

Men det er ikke bare arbeidspraksis som står på timeplanen. Elevene har også benyttet sjansen til å utforske andre deler av den italienske byen.

– Vi har vært på skolebesøk på IPSSAR i Nocera Inferiore der vi deltok på språkkurs sammen med flere resepsjonistelever. Dermed fikk vi lært litt italiensk og de italienske elevene fikk øvd på engelskkunnskapene sine, forteller elevene og fortsetter:

– Denne uken har vi blant annet vært på byvandring i Salerno med italienske og franske elever. Vi har klatret opp vulkanen Vesuv, sett på ruinene i Pompeii og kjørte båt til Positano. Utfluktene har vært både lærerike og morsomme.

Og fortsatt er det dager igjen for nye inntrykk, erfaringer og minner.

– Vi gleder oss til å oppleve resten av det turen har å by på, avslutter Caroline Knudsen Borge, Marlene Karlsen, Kristiine Raud og Gintare Tiskeviciute.