Øvelseskjørte seg til ny bil - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 13. jun. 2016
  • 15. aug. 2016

Øvelseskjørte seg til ny bil

Casper Støvland Hansen (18) stakk av med førstepremien i konkurranse med 45.000 andre ungdommer.

Takket være iherdig loggføring av tilbakelagte kilometer, kan idrettseleven starte sin sjåførkarriere på en litt annen måte enn planlagt. I dag fikk han nemlig overrakt førstepremien av ingen ringere enn Jahn Ivar «Mini» Jakobsen.

– Det er helt sykt. Jeg ante virkelig ingenting, sier Støvland Hansen, omringet av foreldre, kjæreste og kompiser.

Mini kuppet scenen

Mandag formiddag var Casper og resten av elevene på Vg1 og Vg2 studieforberedende samlet på plass i Boligmappa Arena i påvente av flere planlagte foredrag. Førstemann ut – Larvik HKs håndballstjerne Marit Malm Frafjord med både VM-, EM- og OL-gull på merittlista, måtte imidlertid stille seg på sidelinjen da den pensjonerte fotballproffen overtok mikrofonen.

Bilde av Casper Støvland Hansen og Mini Jakobsen– Jeg visste jo at det var mulig å vinne en bil, men jeg tenkte aldri at det kunne bli meg som skulle vinne konkurransen!

Øvelseskjøring er en app der den som skal ta lappen logger kjørerutene sine. For hver kilometer øker ikke bare vinnersjansene i konkurransen, men også ferdighetene bak rattet blant en utsatt gruppe i trafikken. Statistikk fra forsikringsbransjen viser nemlig at det i Norge var over 27.000 trafikkulykker med unge under 24 år i 2015. Med øvelseskjøring tilegner elevene seg raskere den nødvendige kunnskapen og ferdigheten.

Pushet på

Casper, som startet øvelseskjøringen tre måneder før han fylte 18 år, er ikke i tvil om at tiden bak rattet har hatt en positiv innvirkning på ferdigheten på veien.

– I starten syns jeg det var veldig vanskelig, men jeg kjørte masse og ble etter hvert tryggere, forteller Casper, og gir foreldrene mye av æren for premien.

– Dette er ikke bare min bil! Det er noen hjemme som har pushet meg ut.

Kompiser på tribunen

Etter den noe uventede oppstarten, tok Malm Frafjord over mikrofonen for å snakke med snart sommerferieklare elever om disiplin, kvalitet og hvordan skape en indre motivasjon for å lykkes. I tillegg til Malm Frafjord var også høgskolelektor Mattias Øhra, professor Arild Raaheim og NAV Larvik invitert inn for å bidra til både inspirasjon og faglig påfyll på tampen av skoleåret.

– Nå tenker jeg at det er helt ok at jeg gikk på skolen i dag i stedet for på jobben. Det var ekstra stas å få premiene med så mange kjente i hallen, avslutter den ferske bileieren.

Østlands-Posten: Mini hadde en overraskelse

Illustrasjonsbilde Casper Støvland Hansen

Takket være mamma Torunn Støvland Hansen og pappa Kjetil Hansen har det blitt mange kilometer med øvelseskjøring for Casper Støvland Hansen (18).