På jakt etter den første sommerjobben - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 03. mar. 2016
  • 26. apr. 2016

På jakt etter den første sommerjobben

Elevene benyttet sjansen til å snakke med potensielle arbeidsgivere.

– Jeg ser etter min første sommerjobb og er egentlig ikke så opptatt av hva slags type jobb det er. Det viktigste for meg er å tjene penger og få jobberfaring. Forhåpentligvis blir det litt enklere å skaffe jobb neste gang når jeg har litt mer erfaring, sier Sigurd Bakkerud i 2STFR.

Torsdag arrangerte NAV Vestfold sin tradisjonelle sommerjobbmesse på THVS, og mange elever stilte opp med finpusset CV i jakten på sin første sommerjobb. Hos Petter Kjær på Kjærstranda Camping samlet det seg fort flere arbeidslystne elever.

– Jeg har hatt noen småjobber tidligere og er ute etter å bygge mer erfaring, forteller Brigitte Rashid i 2STDR.

Bilde fra sommerjobbmesse

For Vg2-eleven virker sommerjobb på en av distriktets campingplasser midt i blinken.

– Det ideelle er å jobbe et sted der jeg både opplever sommeren, tjener penger og får arbeidserfaring. I tillegg tenker jeg at det er viktig å få et bevis på at en har jobbet et sted og gjort en god jobb for å øke sjansene for å få jobb et annet sted senere, sier Brigitte.

– Begynn tidlig!

Og nettopp erfaring er noe av det første arbeidsgiverne leter etter når hundrevis av søknader skal gjennomgås og kun noen utvalgte inviteres til intervju.

– Erfaring er kjempeviktig! Hvis jeg ser at en søker for eksempel begynte å gå med avisa som 13-åring, blir jeg kjempeglad, sier HR-konsulent Kjell Atle Kjønnø i Color Line.

Selskapet trenger rikelig med sommervikarer på båtene til både Sverige og Danmark, og av totalt 230 vikarer er rundt 80 av dem helt nye i Color Line-systemet. Kjønnø og kollega og Tor Magne Kokvold føyer raskt til ett par kriterier på lista for å komme gjennom nåløyet:

– Lite fravær og god serviceinnstilling. Vi har jobbet med rekruttering i så mange år at vi vet godt hva vi ønsker og ser fort hva som fungerer og ikke fungerer, sier Kjønnø.

Men selv om det er visse kriterier som skal innfris, glemmer ikke HR-konsulentene at det er ungdom med begrenset arbeidserfaring som søker jobb.

– Det er klart vi tar hensyn til alder, erfaring og at vi ofte må bruke litt lenger tid på opplæring. Vi pleier å si at en generelt kommer langt med gode holdninger og sunt bondevett, og det er det mange som har. Med over 200 vikarer i sving hver sommer, kan vi skrive under på at det er vanvittig mye bra ungdom!

Gode referanser

Seniorrådgiver Halvor Sanne i NAV Larvik er godt fornøyd med oppmøtet fra både arbeidsgivere og potensielle arbeidstagere under torsdagens sommerjobbmesse.

– Vi har hatt mange arbeidsgivere og ikke minst mange lokale stillinger innenfor de tradisjonelle sommerjobbene. Det er vi veldig fornøyd med! Blant annet gir mange campingplasser gode jobbmuligheter også for ungdom 18 år, sier Sanne.

Rådgiveren har følgende råd til de unge som er på vei inn i arbeidslivet:

– Får du et jobbtilbud, må du vise at du er villige til å ofre noe av fritida. Har du sommerjobb i juli, kan du ikke regne med å ha ei ferieuke og dra på festivaler i løpet av den måneden. Kampen om sommerjobbene er hard, så grip sjansen hvis du får den, sier Sanne og legger til:

– Arbeidsgiverne viser interesse og tillit når de åpner for sommervikarer. Det forplikter. Vær på ballen, kom til tida og ikke misbruk den tilliten. Forhåpentligvis får du muligheten til å ta med deg en god referanse videre i livet.

Østlands-Posten: Populær sommerjobbmesse på Thor Heyerdahl vgs

NRK Vestfold: 1.500 på sommerjobbjakt

NRK Østafjells

Bilde fra sommerjobbmesse

Bilde fra sommerjobbmesse