Praksis i nye høyder - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 13. des. 2016
  • 28. jan. 2017

Praksis i nye høyder

Har byttet ut den tradisjonelle garasjen med 200 kvadratmeter stor låve.

I høst har elevene i 2BAA virkelig utfordret seg selv utenfor bygghallen. Siden 1. september har klassen jobbet jevnt og trutt med å ferdigstille en kombinert låve og garasje på ubeskjedne 200 kvadratmeter.

– Dette er den største jobben vi har gjort noen gang. Låven blir større enn en enebolig – nesten ti meter høy, forteller Martin Andersen og Preben Pettersen i 2BAA.

På det meste har elevene jobbet sammen i grupper på seks og seks. Det har vært nødvendig for å få opp blant annet fem meter høye vegger.

– Noen av de høyeste veggene var ganske vriene å få opp, men samarbeidet har vært bra, sier Vg2-elevene.

Godt forberedt

Takket være målrettet jobbing i hele høst, gjenstår nå minimalt med arbeid før bygget er helt tett. Etter planen skal elevene drive bygningsarbeidet på Skisaker helt fram til påske. Det betyr flere måneder med verdifull praksis.

– Vi har lært mye om hvordan vi skal sette opp et skikkelig reisverk og generelt hva som trengs i praksis, forteller Kasper Schapers.

Dermed ligger det meste til rette for at elevene stiller godt forberedt når avsluttende eksamen nærmer seg.

– Arbeidet er veldig relevant i forhold til eksamen og gjør dem godt forberedt til å komme opp enten i bjelkelag eller ytter-/innervegg, sier byggfagfaglærer Morten Holtan.

Han er imponert over innsatsen elevene legger ned på byggeplassen.

– Normalt pleier vi å bygge garasjer på rundt 50 kvadratmeter. Nå har vi dratt til og ganget det med fire! Dette er en største jobben vi har tatt på oss i min tid på skolen, sier Holtan og legger til:

– Jeg er veldig fornøyd med jobben elevene gjør. Det er en fantastisk klasse å jobbe med!

Bilde fra byggarbeidet på Skisaker