Prisrekord under fylkesmessa - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 16. mar. 2016
  • 18. mai. 2016

Prisrekord under fylkesmessa

Hele seks priser til TPV UB og Uvær UB er klare for NM som Beste IA-bedrift.

– Aldri før har THVS tatt så mange som 12 priser på fylkesmessa for ungdomsbedrifter. Jeg er veldig stolt av alle bedriftene våre. Det har vært et høyt nivå og stort engasjement hele veien, sier lærer Lena Nordby Jensen.

Applausen etter den omfattende premieutdeling har lagt seg og elevene er allerede i gang med å rigge ned standene i det hektiske messeområdet. Fasit etter at juryen har talt i 14 ulike kategorier: Fire førsteplasser, fem andreplasser og tre tredjeplasser. Blant dem en billett til NM på Lillestrøm i april.

– Dette hadde vi aldri trodd! Vi er veldig positivt overrasket og tenker at dette må være prisen for beste skippertak, sier Viktor Strøm Ulvi, Odin Syrrist, Kristian Vågran, Daniel Christiansen og Jostein Liverød lattermildt.

Bilde av Uvær UB

Guttene bak Uvær UB har ennå ikke helt tatt innover seg at de er klare for NM etter å ha gått helt til topps i kategorien Beste IA-bedrift.

– Jeg skrev en rapport om inkluderende arbeidsliv som jeg trodde var god, men fikk beskjed fra læreren om at «dette er bare en innledning». Da ble jeg egentlig ganske irritert, men jeg satt meg ned, skrudde på Beethoven, skrev i to timer og leverte rapporten uten å lese gjennom den. I dag kom en av dommerne bort og sa at det var den beste rapporten han hadde lest på mange år. Han kunne nesten ikke kunne tro at jeg hadde skrevet den selv, forteller mannen bak rapporten, Viktor Strøm Ulvi.

Sammen med resten av vinnerbedriften får han nå nok å gjøre fram mot NM.

– Vi tok ordentlig tak i gruppa etter skolemessa og har jobbet masse. Det skal vi fortsette med ved å ha fokus på å få prototypen klar og videreutvikle det vi allerede har.

NM-plassen glapp

Ikke mange meterne bortenfor Uvær-standen slet guttene i TPV UB med å skjule skuffelsen over at NM-plassen ikke ble sikret på tross av hele seks premier under onsdagens fylkesmesse.

– Det er klart vi er stolte over blant annet andreplassen i Beste Ungdomsbedrift. Det viser at vi ligger helt i toppen, men vi har ikke lagt ned all denne jobben for en andreplass. Det var NM-deltakelse som var målet, forteller Fredrik Aas, Erlend Gaupset, Martin Åkra, Thomas Lie, Gustas Doksas og Tony Do.

Bilde av TPV UB

TPV UB, som har utviklet en applikasjon som skal erstatte dagens håndterminal, stakk av med ikke mindre enn seks premier – blant annet førsteplass i kategoriene Beste forretningsplan og andreplass i kategoriene Beste innovative produkt, Beste regnskap og Beste Ungdomsbedrift. I tillegg stakk Martin Åkra av med prisen som Beste selger.

– Pengepremiene gir oss mulighet til å fortsette med produktutvikling. Vi skal jobbe videre med å få produktet ut i salg og har en møteavtale allerede i morgen, avslutter premiesankerne i TPV UB.

Beste stand

Etter en litt rolig start med kun én pris under formiddagens prisutdeling, kom ungdomsbedriftene fra THVS voldsomt mot slutten da de aller gjeveste prisene skulle deles ut. I tillegg til Uvær UB og TPV UB, gikk Feel Fresh UB helt til topps i kategorien Beste utstilling i tillegg til en tredjeplass for Beste innovative produkt.

Bilde av Feel Fresh UB

– Vi har jobbet mye med standen, har fått naturen med bildet og brukt et tre som logo. I likhet med skrubben vi har utviklet, ønsker vi at også standen vår skal gi et rent inntrykk, fortalte Pernille Sofie Liverød, Kaja Marie Bjørn, Regine Willassen og Andrea Holden etter skolemessa på THVS i januar.

Siden den gang har jentene blant annet fått hjelp fra byggfagselever til å bygge en enda bedre og mer solid stand. Det ga resultater. Når SVOS UB i tillegg dro i land to andreplasser i kategoriene Beste IA-bedrift og Beste utstilling, var prisrekorden på THVS et faktum.

Østlands-Posten: Bijobb på Kiwi ga smart idé

Bilde av Martin Åkra

Martin Åkra i TPV UB fikk prisen som Beste selger under onsdagens fylkesmesterskap for ungdomsbedrifter.

Bilde av Lena Nordby Jensen

Jeg er veldig stolt av alle de sju ungdomsbedriftene våre i dag, sa lærer Lena Nordby Jensen like etter premieutdelingen som ga THVS hele 12 priser.

Bilde av SVOS UB

Andreas Dokken, Erlend Ramberg, Henrik Hvaara Tomter, Lavrans Tufte og Kristoffer Andersen i SVOS UB tok andreplass i kategoriene Beste utstilling og Beste IA-bedrift.