Relasjonsbygging på Breivann - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 30. aug. 2016
  • 14. nov. 2016

Relasjonsbygging på Breivann

Teknikk og industriell produksjon (TP) gjentar fjorårssuksessen og starter skoleåret utenfor skolebenken.

Hvilke kjøreregler skal klassen ha? Hvordan skal vi behandle medelever og lærere? Hvordan forebygge mobbing? Det er tre en spørsmålene Vg1-elevene på TP må ta stilling til allerede mens klassen er helt fersk på THVS. Forrige uke sto teambuilding på Breivann på timeplanen.

– Det ble innholdsrike dager med gode samtaler og praktisk arbeid. Både elever og ansatte fikk oppleve betydningen av god kommunikasjon, planlegging og samarbeid, sier Hege Larsen.

Unik mulighet

For Larsen, som er nyansatt på THVS, ble hytteturen en gylden anledning til å bli kjent med avdelingen.

Bilde fra teambuilding på Breivann– Som nyansatt var dette en unik mulighet for meg å bli kjent med elevene og starte den viktige jobben med å bygge relasjoner. Ingen læring uten trivsel, sier Larsen, som tidligere har jobbet som barne- og ungdomsarbeider på Ra ungdomsskole.

God kommunikasjon

Avdelingsleder på TP Tom Reppesgård er full av gode erfaringer etter at han begynte å ta med seg elevene på Breivann i fjor høst. Og mye tyder på at relasjonene som bygges rundt bålet og under middagsoppvasken har betydning. Under fjorårets elevundersøkelse utmerket nettopp TP-elevene seg som spesielt motiverte.

– På Breivann jobber vi mye med kommunikasjonen mellom elevene for å unngå mobbing. Vi må sammen bli enige om hvordan vi ønsker å ha det i klasserommet og hvordan vi skal behandle hverandre. Matlaging, oppvask, samarbeidsoppgaver og andre sosiale aktiviteter gjør at elevene blir svært godt kjent på kort tid, sier Reppesgård.

Vg2-elevene tar over

I september er det Vg2-elevene sin tur til å sjekke inn på THVS-hytta på Breivann. Også da skal det bygges relasjoner, men denne gangen mellom elevene som skal ute i lære neste år og opplæringskontorene.

– For oss er det viktig at elevene blir kjent med og trygge på opplæringskontorene som er dem elevene først og fremst skal forholde seg til når det går fra Vg2 og ut i læretid, avslutter Tom Reppesgård.

Bilde fra teambuilding på Breivann

Bilde fra teambuilding på Breivann